ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Τα δειλινά του κόσμου


Ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης, συναντιούνται επί σκηνής, για να αφηγηθούν ο καθένας με τον τρόπο του τα λυρικά τους παραμύθια. Αυτά τα παραμύθια που ο ακροατής πλάθει μόνος του, ταξιδεύοντας με τη μουσική και τους στίχους.
Λίγο μετά το δειλινό σε χώρους μυσταγωγικούς, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης δημιουργούν όνειρα, ταξίδια και παραμύθια, με την αρχή και το τέλος που νιώθει ο καθένας στην ψυχή του.
Οι μοναδικές ερμηνείες του Χρήστου Θηβαίου συναντιούνται με την σπάνια δεξιοτεχνία του Παναγιώτη Μάργαρη σε ένα πρόγραμμα που, εκτός από τα αναμενόμενα, περιλαμβάνει ανατρεπτικά κομμάτια και προκαλεί δυνατές μουσικές συγκινήσεις.
Μια μοναδική συνάντηση – αφήγηση που θα γράψει ιστορία…
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Σάββατο 13 Μαΐου

****
«WALTER PUCHNER: Ο ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ – Ο ΠΟΙΗΤΗΣ»

Οι Εκδόσεις ΟΤΑΝ και ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, πραγματοποιούν στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» του κτιρίου του Συλλόγου, εκδήλωση με θέμα «WALTER PUCHNER: Ο ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ – Ο ΠΟΙΗΤΗΣ», προς τιμή του ομότιμου και επίτιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ, Βάλτερ Πούχνερ.
Στην εκδήλωση παρουσιάζονται τα βιβλία του τιμώμενου που έχουν εκδοθεί από τον Εκδοτικό οίκο ΟΤΑΝ του Γρηγόρη Πλαστάρα. Πρόκειται για τη μονογραφία «Το 1821 και το θέατρο», έξι ποιητικές συλλογές και το ποιητικό ημερολόγιο «Κοντινά Πλάνα».
Στην εκδήλωση μιλούν ο συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και εκδότης Διονύσης Μουσμούτης και ο ποιητής και κριτικός Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας. Κείμενα και ποιήματα διαβάζουν, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής δραματικής τέχνης Κώστας Καστανάς και ο Βάλτερ Πούχνερ.
Μουσικά ιντερλούδια, συντεθειμένα ειδικά για αυτή τη βραδιά, ερμηνεύει με την Αρχαία Ελληνική Λύρα, ο συνθέτης και λυράρης Νίκος Ξανθούλης ενώ την εκδήλωση συντονίζει ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας.