ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Χριστούγεννα με την «Αυλή των χρωμάτων»


Το βράδυ των Χριστουγέννων θα είναι διαφορετικό στην ΕΡΤ2. Πιο φωτεινό, πιο κεφάτο, πιο διασκεδαστικό. Θα είναι γεμάτο αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, που όλοι έχουμε τραγουδήσει και χορέψει με τους αγαπημένους μας.
Γι’ αυτό έχουν φροντίσει η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο σπουδαίος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, οι οποίοι την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022, στις 8 το βράδυ, υποδέχονται στην «Αυλή των χρωμάτων» τον Νίκο Κουρκούλη, την Κέλλυ Κελεκίδου και την Πίτσα Παπαδοπούλου.
Οι τρεις τους, μαζί με τον Χρήστο Νικολόπουλο, θα προσφέρουν ένα ανεπανάληπτο μουσικό πρόγραμμα, που θα κρατήσει την καλύτερη συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό.

«Παίζεις με τη φλόγα», «Μια ζωή πληρώνω», «Θα τα βροντήξω», «Γκρέμιστα», «Τόσα δειλινά», «Γλύκα γλύκα γλυκιά μου», «Κάτω απ’ το πουκάμισό μου», «Μια γυναίκα μπορεί», «Οι αισθηματίες», είναι μερικά μόνο από τα υπέροχα τραγούδια που θα ακουστούν στην εκπομπή.

Από αυτή την υπέροχη συντροφιά δεν θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο τηλεοπτικό δίδυμο της ΕΡΤ, η Ζωή Κρονάκη και Δημήτρης Γιαγτζόγλου, με τη Ζωή να προχωρά σε αποκαλύψεις για τα μαθητικά χρόνια του Νίκου Κουρκούλη, καθώς υπήρξαν συμμαθητές.

Ο ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, Κώστας Μπαλαχούτης, πάντα έγκυρος και με σεβασμό στα ιστορικά γεγονότα, αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες των τραγουδιών, τοποθετώντας σωστά όλα τα κομμάτια του μουσικού παζλ της εκπομπής.

Βεβαίως, Χριστούγεννα χωρίς χορωδία δεν γίνεται, γι’ αυτό η Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Νέου Ηρακλείου και η Νεανική Χορωδία του ΟΠΑΝ Δήμου Νέας Ιωνίας, εύχονται με τον πιο γλυκό και μελωδικό τρόπο.

Η έκπληξη της βραδιάς έχει ήχους από κεμετζέ. Ο Στάθης Νικολαΐδης γεμίζει το πλατό με ποντιακά τραγούδια και μουσικές, ενώ οι Πόντιοι χορευτές συνοδεύουν περήφανα τα τραγούδια της χαμένης πατρίδας.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 20:00, «Η αυλή των χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο, προσφέρει το καλύτερο εορταστικό, λαϊκό πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης. Φυσικά στην ΕΡΤ2!

Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός

Με την Πίτσα Παπαδοπούλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Γιώργος Σούκουλης (μπουζούκι), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Κώστας Σέγγης (πλήκτρα), Γρηγόρης Συντρίδης (τύμπανα), Πολύκλειτος Πελέλης (μπάσο), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρα), Αναστασία Παυλάτου (κρουστά)

Με τον Νίκο Κουρκούλη και την Κέλλυ Κελεκίδου παίζουν οι μουσικοί: Στάθης Σαντσαρίδης (πλήκτρα), Σίμος Κύναρης (μπουζούκι), Άγγελος Τσακνάκης (κλαρίνο), Μωχάμεντ Αραφά (κρουστά), Στέφανος Μακρίδης (τύμπανα)

Με το ποντιακό συγκρότημα παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Ατματσίδης (λύρα), Κωνσταντίνος Καρασαββίδης (τύμπανα), Ηλίας Εμπεσλίδης (κρουστά), Κωνσταντίνος Ευσταθιάδης (μπάσο)

Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Ν. Ηρακλείου και Νεανική ΟΠΑΝ Δήμου Ν. Ιωνίας

Μαέστρος: Εύη Χλωρού

Συμμετέχει ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα»

Χοροδιδασκαλία: Σοφία Δαμιανίδου-Σαββουλίδου

Χορευτές: Γιώργος Παπαδόπουλος, Στάθης Ιντζιάδης, Λεωνίδας Κωνσταντινίδης, Γιάννης Τορτοπίδης, Δέσποινα Παρχαρίδου, Δέσποινα Καλημέρη, Γεθσημανή Αδάκτυλου, Κική Ξανθοπούλου, Λίζα Ευθυμιάδου