ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Κόμμα εκβιαζόμενων


Τι σχέση έχουν οι επικείμενες εκλογές με το σκάνδαλο των υποκλοπών; Φαινομενικά, καμία. Επί της ουσίας, όμως, η σχέση είναι άμεση και ουσιαστική, καθώς οι σημερινοί βουλευτές της Ν.Δ., που θέλουν να θέσουν ξανά υποψηφιότητα, αλλά και οι πολιτευτές που διεκδικούν μια θέση στα ψηφοδέλτια, ούτε κόμμα πρόκειται να αλλάξουν, ούτε και με άλλο αρχηγό θα οδηγηθούν στην εκλογική μάχη.

Ενώ όλοι γνωρίζουν ή έχουν πλέον πειστεί πως το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι υπαρκτό, πέρα για πέρα. Ενώ πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι από αυτούς, συμφωνούν με την ανάλυση του σκανδάλου που κάνει η αντιπολίτευση και ειδικότερα η Αριστερά. Ενώ όλοι αυτοί κατ’ ιδίαν παραδέχονται πως ο ιθύνων νους των υποκλοπών είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης. Την ίδια ώρα, είναι αναγκασμένοι να σιωπούν, γιατί ήδη βρισκόμαστε σε άτυπη, αλλά ουσιαστική προεκλογική περίοδο.

Το κόμμα τους δε θέλουν να το διαλύσουν. Από αυτό δε θέλουν να αποδεσμευτούν. Με αυτό επιδιώκουν να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο.

Και είναι αναγκασμένοι να αποδεχτούν έναν πολιτικό αρχηγό που, ως πρωθυπουργός, εκ των πραγμάτων θα ηγηθεί του εκλογικού αγώνα, παρόλο που γελοιοποίησε την παράταξη, την εξέθεσε όσο κανείς άλλος στην ιστορία της, της αφαίρεσε όλα τα δημοκρατικά πρόσημα που είχε κατακτήσει μέχρι σήμερα.

Έτσι πρέπει να ανεχθούν: Ότι ένας πρωθυπουργός μπορεί να στήσει στο μέγαρο Μαξίμου έναν παρακρατικό μηχανισμό. Ότι ένας πρωθυπουργός μπορεί να παρακολουθεί τους υπουργούς του, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και όποιον άλλο κάνει κέφι. Ότι ένας πρωθυπουργός μπορεί να χρησιμοποιεί το κρατικό χρήμα για την αγορά παράνομων λογισμικών παρακολούθησης, τα οποία χρησιμοποιούνται, όχι μόνο για πολιτικούς σκοπούς, αλλά και ως επωφελής και επικερδής επιχείρηση μιας κλίκας γύρω απ’ αυτόν -ενδεχομένως και με τη δική του συμμετοχή.

Αν όλοι αυτοί, στελέχη, υπουργοί, βουλευτές, φερέλπιδες βουλευτές και πολιτευτές σηκώσουν τώρα ανάστημα, υπερασπιζόμενοι αξίες και αρχές, γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα προκαλέσουν υπαρξιακή κρίση στο κόμμα τους, καθώς ο αρχηγός τους δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω, αν δεν τους πάρει όλους στον τάφο του.

Αυτό ακριβώς είναι σήμερα η Ν.Δ. Ένα κόμμα εκβιαζόμενων εν όψει εκλογών, από έναν αρχηγό που δεν έχει κανέναν πολιτικό ή ηθικό φραγμό.

ΕΦ.ΣΥΝ. /  Αποψη