ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Εκλογές με μυρωδιά κανέλας


Kαι στην κορφή κανέλα! Μας έχει πάρει τ’ αυτιά ο Μητσοτάκης με τη δέσμευση, τη διακήρυξη, τη φιγούρα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ότι αυτός, α πα πα, με τους θεσμούς είναι αυστηρός και δεν παίζει. Ότι σέβεται το γράμμα και το πνεύμα του συντάγματος και δεν εκμεταλλεύεται διάφορες τρύπες και ερμηνείες για να περάσει το κομματικό και προσωπικό του συμφέρον. Και να που τα ξεχνάει όλα τώρα και τραβάει για εκλογές. Με το πιο ευφάνταστο επιχείρημα που έχει εφεύρει πρωθυπουργός μετά τη μεταπολίτευση. Το επιχείρημα, αν έχετε τον Θεό σας, ότι τις κάλπες καθιστά αναγκαίες το είδος της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. φταίει.

Και στην κορφή κανέλα! Να μπουκώνουν οι μύτες από την ευωδιά της προπαγάνδας και να μην πιάνουν τη δυσοσμία της πολιτικής του. Διότι είναι ο ίδιος Μητσοτάκης και όχι κάποιος σωσίας που επί ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε εκλογές κάθε μέρα για χρόνια. Γαυριούσε για ξεπούλημα της Μακεδονίας με αντάλλαγμα τις συντάξεις. Κατηγορούσε τον Τσίπρα για τα Μνημόνια και τα χρέη της χώρας - τον Τσίπρα, ο αθεόφοβος δικαιούχος αγροτικών ενισχύσεων. Δεν άφησε συκοφαντία για συκοφαντία και βρισιά για βρισιά για τον αντίπαλό του. Και τώρα δεν βρίσκει του γούστου του την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πολύ σκληρή, πολύ άγρια, απολίτιστη, άρα πάμε για εκλογές.

Και στην κορφή κανέλα! Διότι όλοι ξέρουμε τι επιδιώκει. Πόση σχέση με την αλήθεια έχει η φτηνή δικαιολόγηση της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Ποιος ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ποια αντιπολίτευση. Το μαύρο του το χάλι τον σπρώχνει στο απονενοημένο διάβημα. Φυγή προς τα μπρος επιχειρεί κι ας πάει και το παλιάμπελο του θεσμικού, που με τόσο κόπο και τόσο χρήμα -δικό μας- καλλιέργησε. Να διασωθεί από την κατάρρευση προσπαθεί. Να εισπράξει όσο γίνεται λιγότερη οργή, να πέσει στα μαλακά για τα έργα του. Και ας σερβίρουν δημοσκόποι, δημοκόποι και δημογέροντες της διαπλοκής τη σούπα ότι θα τις κερδίσει τις εκλογές. Ναιαιαι. Με μυρωδιά κανέλας.

Καλώς τονε κι ας άργησε όμως. Με όποια δικαιολογία. Γιατί αν οι εκλογές είναι για ’κείνον απόπειρα δραπέτευσης, για την κοινωνία είναι ευκαιρία. Και δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη...

Θανάσης Καρτερός
ΑΥΓΗ / 23.6.2022