ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Αλλαγές, ανακατατάξεις και ανατροπές στην ΕΡΤ


Αλλαγές προσώπων σε καίρια πόστα και αναδιαμόρφωση των ζωνών έρχονται στην ΕΡΤ1 μετά την επισημοποίηση της ενίσχυσης του EΡΤnews. Στα σχέδια για τη δυναμική ενεργοποίηση του 24ωρης ενημέρωσης καναλιού αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή. Με αυτό τον τρόπο οριστικοποιείται ο σχεδιασμός που είχε αποκαλύψει η Realnews, με το ERTnews να έρχεται πρώτο στο τηλεκοντρόλ (θα ακολουθούν τα άλλα τρία κανάλια) και την ΕΡΤ1 να αποκτά πιο πολυσυλλεκτικό προφίλ, αυξάνοντας τις δόσεις ψυχαγωγίας. Η νέα μορφή της ΕΡΤ1 φέρνει μετακινήσεις και σε πρόσωπα που ανακατανέμονται σε νέες ζώνες και εκπομπές.
  • Οι πρώτες αλλαγές που έχουν «κλειδώσει» αφορούν τη μετακίνηση της Χριστίνας Βίδου και του Κώστα Παπαχλιμίντζου στη ζώνη 6 με 10 το πρωί. 
  • Ο Δημήτρης Κοτταρίδης μετακινείται στην αντίστοιχη ζώνη 6-10 του Σαββατοκύριακου, ενώ αναζητείται ο/η παρτενέρ του
  • Παράλληλα, καταργείται το ενημερωτικό slot από τις 10 έως τις 12, που θα δοθεί στην ψυχαγωγία τόσο τις καθημερινές όσο και το Σαββατοκύριακο. 
  • Ανοιχτό παραμένει το θέμα αξιοποίησης των έτερων παρουσιαστών του Σαββατοκύριακου, Γιάννη Σκάλκου και Κώστα Λασκαράτου, οι οποίοι ενδέχεται να μεταφερθούν σε νέα slots που θα δημιουργηθούν στο EΡΤnews. Αλλαγές, όμως, αναμένονται και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
  • Πληροφορίες της Reallife αναφέρουν ότι ενόψει εκλογών έχουν φουντώσει ο προβληματισμός και η συζήτηση στους πάνω ορόφους του Ραδιομεγάρου για πιθανή αντικατάσταση της Αντριάνας Παρασκευοπούλου με άλλο πρόσωπο εντός ή εκτός ΕΡΤ.
  •  Πιθανός «μνηστήρας» για το κεντρικό δελτίο θεωρείται ο άρτι αφιχθείς στη δημόσια τηλεόραση Γιώργος Κουβαράς, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του Ηλία Σιακαντάρη.
Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της ΕΡΤ φέρεται να ψάχνεται και εκτός Ραδιομεγάρου, αναζητώντας παρουσιαστή ειδήσεων από την ιδιωτική τηλεόραση. Στο πλαίσιο αυτό, επανέρχεται ένα σενάριο που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες και αφορά την Εύα Αντωνοπούλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι στο Ραδιομέγαρο επιθυμούν να φέρουν την ανκοργούμαν του ΣΚΑΪ στην ΕΡΤ.