ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Προσπάθησε να εξηγήσει στον Αρη Πορτοσάλτε...


Πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων ζητούσε προ ημερών ο Αρης Πορτοσάλτε, του ΣΚΑΪ, για τον Ξενοφώντα Κοντιάδη, της Παντείου. Το λέει ο ίδιος ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρόεδρος του Ιδρύματος Δημ. Τσάτσου: «Ο κ. Πoρτοσάλτε είπε στην εκπομπή του στον ΣΚΑΙ καμιά 30αριά φορές το όνομά μου, ρωτώντας τους συνομιλητές του πού ανήκω πολιτικά, αν είμαι μέλος σε κάποιο κόμμα, αν συμβουλεύω κάποιον πολιτικό αρχηγό, αν κάποιο κόμμα υιοθετεί τις απόψεις μου περί πανεπιστημιακής αστυνομίας κλπ, επειδή τόλμησα ως συνταγματολόγος, δικηγόρος και πανεπιστημιακός να αντιταχθώ στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Ετοιμάζω μια δήλωση πολιτικών φρονημάτων (μήπως χρειαστεί και δήλωση μετανοίας φοβάμαι) για να ησυχάσει ο άνθρωπος».
Αλλά περιμένετε, έχει και συνέχεια. Ο καθηγητής επικοινώνησε με τον ΣΚΑΪ ώστε να δώσουν το τηλέφωνό του στον Αρη, προκειμένου να μιλήσουν και να του λύσει κάθε απορία. Και όντως ο Αρης τον πήρε. Τα κάνει αυτά οφείλουμε να ομολογήσουμε, μιλάει με τον κόσμο, δεν έχει τέτοιου είδους κολλήματα.
Η συνέχεια, όπως την εξιστορεί ο κ. Κοντιάδης είναι απολαυστική.
«Οταν του είπα ότι δεν είμαστε με τους "μπαχαλάκηδες" (μπας και βρούμε λεξιλόγιο επικοινωνίας) ούτε εγώ ούτε οι 6 δικαστές που μειοψήφησαν, εξεπλάγη, εξερράγη: "Μα αφού είναι Ολομέλεια, πώς υπάρχει μειοψηφία;" με ρώτησε επίμονα. "Αφού είναι Ολομέλεια", επέμεινε, "δεν μπορεί να υπάρχει μειοψηφία, Ολομέλεια σημαίνει όλοι". Τα παιδιά στο γραφείο που με άκουγαν να προσπαθώ να του εξηγήσω ότι και στην Ολομέλεια υπάρχει μειοψηφία, έπεσαν κάτω...»
- από το e-tetradio