ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Αλλάζουν όλα στον μιντιακό όμιλο Μελισσανίδη


Στελεχώνεται το “Ναυτεμπορική TV” και εκσυγχρονίζεται το site της εφημερίδας

Προχωρά η στελέχωση του τηλεοπτικού σταθμού της Ναυτεμπορικής, ενώ εξελίσσεται διαδικασία δημιουργίας νέου σύγχρονου site της εφημερίδας η οποία πρόσφατα επαναλανσαρίστηκε με φρέσκια προσαρμοσμένη στη νέα εποχή εμφάνιση. 
Η αναγέννηση της Ναυτεμπορικής και η επέκταση της σε όλα τα είδη των media είναι αναμφισβήτητα σημαντικό γεγονός για τον δοκιμαζόμενο σε πολλά επίπεδα κλάδο των ΜΜΕ.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης που αποφασίζοντας να εισέλθει στον χώρο των ΜΜΕ είχε χάσει στο νήμα τον ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, υπέβαλε μια απρόσμενα υψηλή πρόταση εξαγοράς της Ναυτεμπορικής την οποία και τελικά απέκτησε. Όπως φαίνεται προχωρά με προσεκτικά, αλλά σταθερά βήματα στη δημιουργία ενός νέου μιντιακού ομίλου που φιλοδοξεί να αποκτήσει ξεχωριστή θέση στην πιάτσα.
Όπως προαναφέραμε η εφημερίδα επαναλανσαρίστηκε, αλλά είναι δεδομένο ότι στις σημερινές συνθήκες ένα αμιγώς οικονομικό φύλλο που κυκλοφορεί στο περίπτερο είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, αλλά η έλευση του καναλιού αναμένεται να δώσει νέα ώθηση και στην εφημερίδα όσο φυσικά και στο site.

Το κανάλι έχει αναλάβει να στήσει ο Λάμπης Ταγματάρχης που έχει διατελέσει για πολλά χρόνια επικεφαλής τόσο της NOVA όσο και της ΕΡΤ και ξέρει όσο λίγοι τον χώρο. Το κανάλι θα εκπέμπει από ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ομίλου που βρίσκονται στον Περισσό και αυτήν την περίοδο έχει ξεκινήσει η διαδικασία στελέχωσης. Στόχος είναι να είναι όλα έτοιμα τον Αύγουστο για να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά ώστε τον Σεπτέμβριο το κανάλι να βγει στον αέρα. Το κανάλι θα εκπέμπει στο Διαδίκτυο και στις δυο συνδρομητικές πλατφόρμες… Θα υπάρχει ενημερωτικό πρόγραμμα 8-12 ωρών σε πρώτη φάση το οποίο θα επαναπροβάλλεται στη συνέχεια, ενώ θα υπάρχουν και διαφόρων ειδών ανεξάρτητες ενότητες και θέματα που θα μπαίνουν σφήνα στο live πρόγραμμα ή θα προβάλλονται στις ώρες που δεν θα υπάρχει live πρόγραμμα, το Σαββατοκύριακο κλπ.
Οσον αφορά το site αυτό κουβαλάει την προηγούμενης γενιάς πλατφόρμα με την οποία εξακολουθεί να λειτουργεί η οποία του θέτει διάφορα εμπόδια στο να κινηθεί και να τρέξει όπως πρέπει στον ανταγωνισμό της ιντερνετικής ενημέρωσης. Βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη νέου προσαρμοσμένου στις σημερινές απαιτήσεις site, αλλά ως γνωστόν αυτές οι διαδικασίες απαιτούν χρόνο για να υλοποιηθούν. Παρόλα αυτά τόσο τα αριθμητικά όσο και τα ποιοτικά δεδομένα από το site των τελευταίων μηνών που έφτασαν στα χέρια της ιδιοκτησίας είναι πολύ ενθαρρυντικά και σε πρόσφατη σύσκεψη τα διευθυντικά στελέχη του site έγιναν αποδέκτες της ικανοποίησης της ιδιοκτησίας για τη μέχρι τώρα πορεία.

Σε αντίθεση με την εφημερίδα, που το team παρέμεινε το ίδιο μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας, στο site που βρισκόταν σε μια κατάσταση safe mode πριν την πώληση υπήρξε είσοδος νέου διευθυντή (Μιχάλης Ψύλος) και αρχισυντακτών οι οποίοι όπως μαθαίνουμε έχουν δημιουργήσει έναν μηχανισμό λειτουργίας που δεδομένων των τεχνικών προβλημάτων αλλά και των ελλείψεων σε διάφορα καίρια πόστα που κουβαλάει το site από το παρελθόν αποδίδει καρπούς. 
Το site θέτει βάσεις όταν υπάρξουν οι τεχνικές αλλαγές και κάποια ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό να μπει δυνατά στον ανταγωνισμό της ιντερνετικής ενημέρωσης.
Το naftemporiki.gr αν και πάσχει στον κρίσιμο τομέα της σύνδεσης του με τα social media παράγει συνεχώς φρέσκο και ενδιαφέρον υλικό όχι μόνο στον οικονομικό τομέα που είναι και το βασικό αντικείμενο της Ναυτεμπορικής, αλλά και σε άλλους τομείς όπως τις διεθνείς πολιτικές αναλύσεις, ενώ έχει προσθέσει και ένα πολύ δυνατό section επιστήμης/τεχνολογίας.
Οσον αφορά τα εγχώρια πολιτικά προς το παρόν η Ναυτεμπορική μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας κρατά ουδέτερη στάση αποτυπώνοντας καθαρά δημοσιογραφικά τα γεγονότα, ενώ στα θετικά κρίνεται ότι το ίδιο ουδέτερα και από απόσταση στέκεται προς το παρόν τουλάχιστον στον αθλητικό τομέα αφού δεν υπάρχει κάποια έξτρα προβολή απέναντι στην ΑΕΚ ή αρνητικά δημοσιεύματα απέναντι στις άλλες ομάδες και ειδικά τον Ολυμπιακό.