ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Η ΚΕΔ ζήτησε παραίτηση Αντωνιάδου και Αγάτσα από το ΑΠΕ...


...και τερματισμό στην επιτήρηση από του Μαξίμου στην ΕΡΤ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ):
"Tην άμεση παραίτηση Μαρίας Αντωνιάδου και ΑριαςΑγάτσα από το ΔΣ του ΑΠΕ, όπου διορίσθηκαν εξωθεσμικά, προκειμένου η Κυβέρνηση να αποκτήσει και τον διοικητικό έλεγχο του πρακτορείου ειδήσεων, ζήτησε ο εκπρόσωπος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Κάτι ανάλογο όμως επιχειρείται και στην ΕΡΤ με την υπερσυγκέντρωση όλων των δημοσιογράφων, ώστε να είναι υπό επιτήρηση των εγκαθέτων της διοίκησης σε ένα περιορισμένο χώρο και μια αποθήκη για τα όργανα της ορχήστρας.
Στο ΑΜΠΕ την πρωτοβουλία για τις τοποθετήσεις είχε ο πρόεδρος του ο οποίος , ως εκπρόσωπος του πρακτορείου βαρύνεται και με νέο κρούσμα λογοκρισίας, μετά την περίπτωση της περικοπής της έκθεσης των δημοσιογράφων χωρίς σύνορα που αποκάλυψαν με έκθεση τους ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στην 108η θέση ως προς την ελευθερία της ενημέρωσης!..
Την αύξηση των μελών του ΔΣ στο ΑΠΕ και όσα μετέρχεται η διοίκηση της ΕΡΤ σε βάρος της ενημέρωσης είχε αποκαλύψει η ΚΕΔ, έχουν καταγγείλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και καταδικάστηκαν από το συνέδριο του Σύριζα με εισήγηση Καπάκου που συμπλέει όμως δημόσια με τις δύο κυρίες!…
Ταυτόχρονα μέλη του ΔΣ στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ απαίτησαν από τις εν λόγω να ανακαλέσουν τα απαράδεκτα σχόλια που διατύπωσαν σε βάρος δημοσιογράφων της ΕΡΤ και των αθλητικών συντακτών. Φαίνεται ότι οι δύο αυτές ενοχλήθηκαν διότι οι συνάδελφοι του ραδιοφώνου έχουν ξεσηκωθεί και δεν δέχονται να « στοιβαχτούν» στον χώρο του newsroom του ραδιομεγάρου, όπου ήδη επικρατεί το αδιαχώρητο με ότι αυτό σημαίνει για θέματα υγιεινής ασφάλειας και επαγγελματικού κινδύνου με την πανδημία να συνεχίζεται. Ανάλογες είναι οι διαμαρτυρίες και από τους συντάκτες της τηλεόρασης.
Οι δύο κυρίες για να φανούν αρεστές στην εργοδοσία υποστηρίζουν, χωρίς ντροπή, ότι δεν διακρίνουν πρόβλημα και ότι η διαμαρτυρία των συναδέλφων είναι ότι ΔΗΘΕΝ «ξεβολεύονται», Παραποιούν απλώς την αλήθεια που είναι ότι οι συντάκτες θα είναι ξεκομμένοι από τα στούντιο ,που θα βρίσκονται δύο ορόφους πιο πάνω!.
Έτσι επιχείρησαν να προκαλέσουν τεχνητή κρίση ως πλειοψηφία, ώστε να μην ληφθεί απόφαση σύμφωνα με την πρόταση της ΚΕΔ για πάγωμα των εξελίξεων , και συνολική εξέταση του περιβλήματος ραδιοφώνου και τηλεόρασης συνολικά με αξιοποίηση και των δυνατοτήτων της εκλεγμένης επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας.
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"