ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Εθαψαν την είδηση ότι η ΔΑΠ έχασε μετά από 35 χρόνια τις φοιτητικές εκλογές


Μεγαλύτερη απόδειξη ότι η ΔΑΠ έχασε τις φοιτητικές εκλογές για μετά από 35 χρόνια δεν υπάρχει: Η είδηση δεν υπάρχει πουθενά στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης της χώρας! Για την ακρίβεια ήταν είδηση το πρωί της Πέμπτης σε μεγάλα φιλοκυβερνητικά σάιτ με τίτλο «ΔΑΠ, Αυτοδυναμία στο 50%» και μετά… εξαφανίστηκε!
Απόδειξη της ήττας της κυβερνητικής παράταξης στα πανεπιστήμια είναι βεβαίως και ότι ο πρωθυπουργός δεν καλεί στο μέγαρο Μαξίμου την ηγεσία της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ να τους συγχαρεί για τη… νίκη, όπως γίνεται επί 35 συναπτά έτη από τον εκάστοτε αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας!
Οι φοιτητές –και δεν ψήφισαν και λίγοι (51.890) -έστειλαν σαφέστατα μηνύματα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με επικεφαλής τη Νίκη Κεραμέως, τόσο για την πολιτική της στην παιδεία, όσο και για τη γενικότερη πολιτική της για τη χώρα και τους νέους ανθρώπους.
Οι συνεχείς επιθέσεις στο δημόσιο πανεπιστήμιο, η υποβάθμιση των πτυχίων, οι απειλές με την αστυνομία λες και τα πανεπιστήμια είναι άντρο εγκληματιών και δεν είναι αυτά που έβγαλαν την πιο μορφωμένη γενιά της χώρας που στην πλειοψηφία της εργάζεται στο εξωτερικό, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τόσα άλλα δεν θα μπορούσαν να συναντήσουν την αποδοχή νέων ανθρώπων. Νέων ανθρώπων που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα στις σπουδές τους, που ανησυχούν για την υποβάθμιση των πτυχίων τους, που βλέπουν αβέβαιο το μέλλον.
Στο Μαξίμου (όπου έχουν ουκ ολίγους –και δημοσιογράφους- που συμμετείχαν στους φοιτητικούς αγώνες) θα πρέπει να καταλάβουν πως καμία «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» δεν μπορεί να σταματήσει τις εξελίξεις. Το δε Ακραίο Κέντρο, «πρώην εκσυγχρονιστές» του Κώστα Σημίτη, θα πρέπει να κατανοήσουν πως δεν μπορεί να είναι η εμπροσθοφυλακή αλλαγών στα πανεπιστήμια που στόχο έχουν την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και την ήττα των προοδευτικών ιδεών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα!
Το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, μάλιστα, θα πρέπει να αποτελέσει «καμπανάκι» και για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, πολύ περισσότερο καθώς οι εκλογές πλησιάζουν…

Βασίλης Σκουρής