ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Αίτημα Βαξεβάνη για συμπληρωματική απολογία στην ανακρίτρια


Τρέχουν οι εξελίξεις μετά την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη και την κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη, στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. Ο εκδότης του Documento και δημοσιογράφος κατέθεσε μέσω των συνηγόρων του, Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρου, αίτημα προς την ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου, για συμπληρωματική απολογία με την ιστοσελίδα της εβδομαδιαίας εφημερίδας να αναφέρει πως έχει έναν «άσσο στο μανίκι του».
Και εξηγεί πως πρόκειται για τις πραγματογνωμοσύνες που έχουν διενεργηθεί σχετικά με τα ηχητικά ντοκουμέντα με το Νίκο Μανιαδάκη, οι οποίες αποδεικνύουν τη γνησιότητα των ηχητικών. Σε αυτά ο Νίκος Μανιαδάκης, όχι μόνο παραδεχόταν ότι η υπόθεση Novartis ήταν σκάνδαλο με εμπλοκή πολιτικών προσώπων, αλλά παράλληλα είχε κάνει λόγο για εκβιασμό που φερόταν να είχε υποστεί από τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα ενώ ο ίδιος ήταν προστατευόμενος μάρτυρας.
Όπως επισημαίνει στην αίτηση ο Κ. Βαξεβάνης, η κατάθεση Μανιαδάκη ενώπιον της ανακρίτριας Αλεβιζοπούλου «περιέχει σωρεία παντελώς ψευδών ισχυρισμών, οι οποίοι δεν ετέθησαν υπό τον αναγκαίο και κατάλληλο ανακριτικό έλεγχο».
Ειδικότερα ο Κ. Βαξεβάνης αναμένεται να προσκομίσει στην ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου ηχητικό ντοκουμέντο (ενσωματωμένο σε ψηφιακό αρχείο ήχου τύπου usb stick), που περιέχει μαγνητοφωνημένη συνομιλία με τον Νικόλαο Μανιαδάκη καθώς επίσης και έκθεση εργαστηριακής ανάλυσης πραγματογνώμονα που αποδεικνύει την γνησιότητα του ηχητικού ντοκουμέντου, μαζί με την έκθεση απομαγνητοφώνησης της συνομιλίας.