ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ο νεομακαρθισμός απειλή για την Ενημέρωση και τη Δημοκρατία


Ανακοίνωση της Συσπείρωσης για την επίθεση στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημόσιος δημοσιογραφικός λόγος κατρακυλά σε βαρύτατους απειλητικούς χαρακτηρισμούς, σε διχαστικές και μισαλλόδοξες κραυγές, με ύφος ιεροεξεταστών. Κι όμως κάθε φορά οι, σχεδόν πάντα, ίδιοι πρωταγωνιστές σαν να μην έχουν διδαχθεί τίποτα από το παρελθόν τους. Η ευκολία με την οποία γνωστοί κήνσορες καταδικάζουν δημόσια συναδέλφους δημοσιογράφους ως «Πουτινικούς» και δήθεν υποστηρικτές του μακελειού που βιώνει ο ουκρανικός λαός από τη ρωσική εισβολή, δεν εκπλήσσει αλλά προκαλεί.
Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ. Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται:
"Τελευταίο κρούσμα υπήρξε η συντονισμένη δημόσια επίθεση από γνωστούς «δημοσιογράφους» και δημοσιολόγους, που δέχεται ο συνάδελφος Θωμάς Σίδερης, επειδή… τόλμησε στο εξαιρετικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει κάθε εβδομάδα από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, να ασχοληθεί και να παρουσιάσει αδιάσειστα διεθνή στοιχεία για το διαβόητο «Τάγμα Αζόφ».
Για τη Συσπείρωση Δημοσιογράφων- Δούρειος Τύπος η αξία της δημοσιογραφικής δουλειάς μετριέται καθημερινά, ειδικά σε τόσο ακραίες συνθήκες όπως είναι ένας εν εξελίξει πόλεμος και όλοι οι συνάδελφοι αγωνίζονται, εβδομάδες τώρα, να φωτίσουν με πλουραλισμό, αξιοπιστία, αξιοποίηση όλων των πηγών, την κορυφαία τραγωδία που βιώνει ο κόσμος. Και φυσικά όλοι γυρίζουν την πλάτη σ΄ εκείνους που εζήλωσαν δόξα Στρατοδίκη και αναβιώνουν ένα κλίμα νεομακαρθισμού, απειλή για τη Δημοκρατία, την Ενημέρωση αλλά και για όσους συναδέλφους τολμούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους με ανεξαρτησία".