ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Νεκρός αμερικανός δημοσιογράφος στην πόλη Ιρπίν: Τον σκότωσαν οι Ρώσοι υποστηρίζει το Κίεβο


Νεκρός από ρωσικά πυρά έπεσε ο 51χρονος Αμερικανός δημοσιογράφος Μπρεντ Ρενό στην πόλη του Ιρπίν, όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανικός στρατός. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά ο άτυχος δημοσιογράφος ο οποίος έκανε γυρίσματα μαζί με τον αδελφό του για ένα ντοκιμαντέρ, πυροβολήθηκε στο λαιμό από τις δυνάμεις των Ρώσων.
Οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για εκτέλεση ενώ την είδηση μετέδωσε πρώτο το Skynews.
Mαζί του ήταν κι ένας ακόμη δημοσιογράφος ο οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία. Σε βιντεο που μεταδόθηκε από τα διεθνή δίκτυα μιλά για το περιστατικό, όμως δεν γνώριζε τι συνέβη στο συνάδελφό του.
Ο Μπρεντ Ρενό είναι ο δεύτερος άνθρωπος των ΜΜΕ που χάνει τη ζωή του στην Ουκρανία, μετά τον Ουκρανό καμεραμάν Εβγκένι Τσακούν που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του Πύργου Τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των New York Times o άτυχος δημοσιογράφος δεν βρισκόταν σε αποστολή του αμερικανικού μέσου, όμως είχε μαζί του την ταυτότητα της εφημερίδας από παλαιότερη συνεργασία τους. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για την απώλεια του Μπρεντ Ρενό. Ο Μπρεντ ήταν ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης που με το έργο του είχε βοηθήσει τα μέγιστα τους New York Times.
Παρότι έχει προσφέρει στους Times στο παρελθόν, δεν ήταν απεσταλμένος από τους Times στην Ουκρανία. Κάποια μέσα ίσως μετέφεραν πως ήταν δικός μας απεσταλμένος καθώς φορούσε διακριτικό των Times, όμως αυτό του είχε δοθεί για μια δουλειά πριν πολλά χρόνια».