ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Οι μαθητές φτιάχνουν ταινίες


Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Μετά από πολύ κόπο ολοκληρώθηκε η μαθητική ταινία Άσφαλτος Παντού - (Θες Εργάτη;) μαζί με αρκετούς εθελοντές που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. Αν είχαμε λίγες μέρες μοντάζ ακόμη το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο αλλά ο κόβιντ και οι προθεσμίες δεν μας το επέτρεψαν.
Ελπίζω τα παιδιά πέρα από μια ανάμνηση ζωής, να καταφέρουν να συγκλίνουν προς τις Τέχνες, το έχουμε ανάγκη, και κάποιοι φάνηκε ότι έχουν πηγαίο ταλέντο.
Η ταινία μιλά για την απίστευτη κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές με την έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού, σταθερού διδακτικού προσωπικού και όλο τον παραλογισμό των καιρών μας σχετικά με τις επιμορφώσεις και τις ξενόφερτες -και τεκμηριωμένα πια αποτυχημένες- θεωρητικοδιδακτικές πρακτικές του υπουργείου.
Τα παιδιά φεύγουν απ' το σχολείο ως αντίδραση και απάντηση σε αυτά που βιώνουν, αγγίζοντας την ελευθερία, στιγμιαία μεν αλλά ουσιαστικά για την διαδρομή τους.
Είναι δοσμένο με τρυφερότητα και όσο καλύτερα μπορούσαμε για τον χρόνο που είχαμε,
αλλά και με την ανάλογη ματιά σχετικά με την προβληματική των σχολείων που διαρκώς γιγαντώνεται.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΊΑ ΕΔΩ
Τα αποτελέσματα του 12ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους "Cinema… διάβασες;"που συμμετάσχουμε και φέτος αναμένονται σε λίγες εβδομάδες, (πέρσι κερδίσαμε το πρώτο βραβείο με το Dystopia_Corinth 2097).
Στ. Π.