ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ψίχουλα ή βάλσαμο;..


Πώς αποτιμά το Τύπος τις εξαγγελίες Μητσοτάκη


Διαμετρικά αντίθετες είναι οι εκτιμήσεις τού Τύπου τής Πέμπτης σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ελάφρυνση από την ακρίβεια. Η λέξη «ψίχουλα» κυριαρχεί καθώς υπάρχει στους βασικούς τίτλους τριών εφημερίδων: Αυγή, Δημοκρατία, Κόντρα. Και από την άλλη, έχουμε υπερθετικές εκτιμήσεις – από το «Ασπίδα» και «Στήριγμα» έως το εκκωφαντικό «Βάλσαμο»– , που επιχειρούν να βάλουν σε μεγάλο κάντρο, σε γιγαντοοθόνη, τις παροχές. Η απόλυτη κόντρα εννοιών και νοημάτων.
Υπάρχει, βέβαια, και η μέση οδός της εκτίμησης, της αποτύπωσης, όπως αυτή που ακολουθεί, για παράδειγμα, το Ποντίκι με τίτλο «Μέτρα στην κόψη του ξυραφιού».
Η Εφημερίδα των Συντακτών ξεφεύγει στον τίτλο τού βασικού θέματος από την πεπατημένη φρασεολογία: «ΜΕΤΡΑ-ΤΡΙΧΕΣ τριών ημερών», γράφει. Ο τίτλος της Αυγής αναφέρει «Δίνει ψίχουλα και τα παραδέχεται» και η Κόντρα «Ψίχουλα το 1,2 δις. μπροστά στην ακρίβεια», ενώ η Δημοκρατία έχει στο βασικό της θέμα «Μοιράζω ψίχουλα και το ξέρω».
Τα Νέα θεωρούν τις παροχές «Τριπλό βοήθημα», ο Ελεύθερος Τύπος κάνει λόγο για «Ασπίδα 1,1 δισ.» και ο Τύπος της Θεσσαλονίκης το πάει στο πιο βαρύγδουπο: «Μέτρα βάλσαμο για τον λαό πήρε ο πρωθυπουργός».
Η Καθημερινή βγαίνει με το «‘‘Μαξιλάρι’’ για 3,2 εκατομμύρια πολίτες» (δεν είναι πρώτο θέμα της) και ο Λόγος αναφέρεται σε «Τρίμηνο πακέτο στήριξης». Ο Ριζοσπάστης αφού κάνει λόγο στον υπέρτιτλο του βασικού θέματος για «μέτρα-κοροϊδία», στον κύριο τίτλο του προτείνει «Κατάργηση ΦΠΑ, αύξηση μισθών, μέτρα προστασίας για να πάρει ανάσα ο λαός».

- από το HARDDOG