ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Μάριος Λώλος: Δεν σκοτώθηκα στο Κόσσοβο και παραλίγο να με σκοτώσει αστυνομικός στο Σύνταγμα


Δέκα χρόνια από το ένα χτύπημα αστυνομικού (με το γκλομπ ανάποδα) που λίγο έλειψε να του αφαιρέσει τη ζωή, ο Μάριος Λώλος ξεδιπλώνει τις εμπειρίες του από τα πολεμικά μέτωπα μιλώντας στο News247 και τον Νίκο Γιαννόπουλο.
Καλύπτοντας πολεμικές συγκρούσεις ανά τον πλανήτη, ο Μάριος Λώλος φλέρταρε συνεχώς με τον κίνδυνο και την ιδέα του θανάτου. Ηταν μέρος της δουλειάς του και φυσικά το ήξερε πολύ καλά. Ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων φωτορεπόρτερ και πρώην πρόεδρος του σωματείου τους όμως είδε το θάνατο να τον πλησιάζει πιο απειλητικά από ποτέ στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα από το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετάνια". Μία ενέργεια που κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί ως δολοφονική απόπειρα με θύτη έναν αστυνομικό των ΜΑΤ, παραλίγο να του κόψει πρόωρα το νήμα της ζωής.
Το εξοργιστικό είναι ότι δέκα χρόνια μετά από εκείνο το δολοφονικό χτύπημα, η ΕΛΑΣ δεν έχει ακόμα καταφέρει να ταυτοποιήσει το δράστη και να τον οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης. Λίγο πριν μπει στη δικαστική αίθουσα όπου θα παιχθεί ακόμη ένα μέρος εκείνου του δράματος (στα αστικά και όχι στα ποινικά δικαστήρια), ο Μάριος Λώλος μίλησε στο Magazine για τις πολεμικές του αποστολές (εκφράζοντας, παράλληλα, την επιθυμία να βρεθεί σύντομα στην εμπόλεμη Ουκρανία), την εμπειρία του στην κάλυψη του προσφυγικού αλλά και για τη διαχρονική άρνηση της ΕΛΑΣ να τιμωρήσει στελέχη της που έχουν κάνει εμφανώς κατάχρηση εξουσία βιαιοπραγώντας.
- περισσότερα στο news247 ΕΔΩ