ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Πότε σταματάει τη δημοσιογραφία ο Καμπουράκης

- Εθελουσία(;) στο Open 
- Δεν έφτασαν τα 21 εκατ. στους καναλάρχες...

"Πηδάει από το «καράβι» των Μέσων Ενημέρωσης ο Ιβάν Σαββίδης", έγραφε το"Καρφί" αναφέροντας πως ο επιχειρηματίας είναι αποφασισμένος να εγκαταλείψει τα ΜΜΕ που ελέγχει.
****
Η απόφαση Σαββίδη συνδέεται, λέει, και με τη στροφή που έχει..
κάνει σε επικερδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τουριστικό τομέα. Αυτά ακούγονται και ανακυκλώνονται εδώ και πολύ καιρό, οπότε επιφυλασσόμεθα...
****
Πάντως πληροφορίες του σάιτ e-tetradio έλεγαν ότι Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Αλαφούζος προχωρούν σε στρατηγική συμφωνία με τον Σαββίδη να μπαίνει με ποσοστό στον όμιλο του ΣΚΑΪ και ο Αλαφούζος να αναλαμβάνει το μάνατζμεντ του Open (δείτε ΕΔΩ).
****
Την ίδια ώρα στο Οpen σχεδιάζεται, λέει, ευρύ πρόγραμμα περικοπών και εθελουσίας εξόδου εργαζομένων από το κανάλι μετά τα μέσα Ιουνιου. Κίνητρο θα είναι η καταβολή μεγαλύτερου χρηματικού ποσού από αυτό της αποζημίωσης για απόλυση. Κάποιοι λένε πως θα πρόκειται για αναγκαστικές αποχωρήσεις, αλλά προκειμένου να περιοριστούν οι αντιδράσεις, οι απολύσεις να βαφτιστούν «εθελουσία έξοδος».
****
Παρελθόν αποτελεί για το Open ο προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ του καναλιού Σωτήρης Σταθόπουλος που είχε πάρει μεταγραφή από τον Σκάϊ και το Φάληρο για την Παιανία μόλις τον περασμένο Μάϊο. Οπως αναφέρει το media.gr o Σταθόπουλος παραιτήθηκε επειδή δεν τον κάλυψε η διεύθυνση ειδήσεων μετά την αντιπαράθεση που είχε με οικονομικό συντάκτη του Open.
****
Αποφάσισε να σταματήσει την δημοσιογραφία ο Δημήτρης Καμπουράκης. Ο δημοσιογράφος μιλώντας στο “The 2Night Show” ο Δημήτρης Καμπουράκης με τον Αρναούτογλου αποκάλυψε ότι θέλει να σταματήσει να ασχολείται με τη δημοσιογραφία. “Λέω να κάνω ακόμα τέσσερα, πέντε χρόνια δημοσιογραφία και μετά να την κάνω σιγά σιγά για την Κρήτη. Στο χωριό μου για να μείνω μόνιμα”.
****
Διάβημα έκαναν λέει οι καναλάρχες στο Μαξίμου ζητώντας στήριξη επειδή έπεσε η τηλεοπτική διαφήμιση. Mάλιστα οπως γράφει το media.gr υπήρξε και συνάντηση του Θοδωρή Κυριακού του ΑΝΤ1, με τον Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν με αφορμή και την πανδημία.
****
Αντίστοιχη συνάντηση, λέει, είχε στο Μαξίμου και ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Βαρδινογιάννη και ισχυρός άνδρας του Star, Πάνος Κυριακόπουλος. Οι καναλάρχες προβάλλουν το επιχείρημα περί ραγδαίας πτώσης της διαφημιστικής δαπάνης, λόγω κορονοϊού. Βέβαια οι καναλάρχες κάνουν πως ξεχνάνε ότι ο Μητσοτάκης τους απάλλαξε από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες, συνολικού ύψους 21 εκατ. ευρώ...