ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

«Ούτε Κορώνα, ούτε Κορίνα» για τον Χουάν Κάρλος

Όταν στις 19 Ιουνίου 2014, ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος παραιτούνταν του θρόνου – τι κι αν ο βασιλιάς είναι ισόβιος- είχαν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες. Δημόσια, οι λόγοι της παραίτησης ήταν η κατάσταση της υγείας του όμως οι φήμες οργίαζαν.
Για την τεράστια περιουσία του και πώς αυτή αποκτήθηκε (το πιο καλά κρυμμένο μυστικό του.. ισπανικού κράτους), για τις ερωμένες του, για το κυνήγι ελεφάντων στη Μποτσουάνα το 2012 για το οποίο ζήτησε συγγνώμη και κυρίως για την πολυετή σχέση του με την Γερμανίδα επιχειρηματία Κορίνα Λάρσεν ( Corinna Zu Sayn-Wittgenstein) η οποία θα αποδεικνύονταν και το μεγάλο του λάθος.
Το περιοδικό Forbes αποδίδει στον πρώην Ισπανό βασιλιά περιουσία ύψους άνω των 2 δις ευρώ,γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τη διαφάνεια που απαιτεί το ισπανικό Σύνταγμα για τους θεσμούς του ισπανικού κράτους. Κάθε χρόνο δημοσιοποιείται ο προϋπολογισμός του Παλατιού με κάθε λεπτομέρεια. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον πρώην βασιλιά να δημιουργήσει μία τεράστια περιουσία στα χρόνια της βασιλείας του.

- από ανταπόκριση (Iσπανία0 της Δώρας Μακρή,  για την ΕΡΤ / ολόκληρο το ρεπορτάζ ΕΔΩ)