ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Γιατί ο Σαμαράς θέλει πρόωρες εκλογές

Επισήμως δεν έχει εκφραστεί για την επικαιρότητα. Ανεπισήμως, ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός αναπτύσσει μεγάλη κινητικότητα. Συναντάει κόσμο και εκφράζει πάντα χωρίς φόβο, αλλά με πάθος, τις απόψεις του. Οπως μάλιστα λέει σε συνομιλητές του, είναι υπέρ των πρόωρων εκλογών, ώστε «να καθαρίσει το τοπίο», εννοώντας..
πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτή την επιλογή θα καταγράψει μια νέα καθαρή νίκη έναντι του Τσίπρα και ταυτόχρονα θα ξεμπερδέψει με την απλή αναλογική, την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, ο Μεσσήνιος τη θεωρεί εθνικά επικίνδυνη.

Εσωκομματική βεντέτα

Οσοι, πάντως, συνομιλούν με τον πρώην πρωθυπουργό έχουν να το λένε πως είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικός προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιμέρους διαφωνίες προφανώς και υπάρχουν, αλλά στη μεγάλη εικόνα ο Σαμαράς βάζει μεγάλο βαθμό στον πρωθυπουργό, θεωρώντας πως επιτελεί με επιτυχία τα καθήκοντά του. Εκεί, ωστόσο, που φαίνεται να αναπτύσσεται μια εστία είναι μεταξύ σαμαρικών –όχι όμως του ίδιου του Σαμαρά– και Νίκου Δένδια. Μου λένε πως στελέχη που πρόσκεινται στη σκληρή δεξιά πτέρυγα έχουν βάλει στο στόχαστρο τον υπουργό Εξωτερικών. Και με την πρώτη ευκαιρία είναι έτοιμοι να το δείξουν.

Στ. Παπαντωνίου (Θεωρείο/Καθημερινή)