ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Η Μενεγάκη παίρνει δύο εκατ. ευρώ τον χρόνο

Το καλοκαίρι του 2015 που ο κόσμος έκανε ουρές στα ATM για να σηκώσει (αν ήταν τυχερός και τα ’βρισκε) τα 60 ευρώ που δικαιούνταν ως ημερήσιο όριο ανάληψης, η Ελένη Μενεγάκη υπέγραψε το ισχυρότερο συμβόλαιο της ελληνικής τηλεόρασης με καθαρές μηνιαίες αποδοχές 160.000 ευρώ, τουτέστιν 1,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Επίσης, εισέπραττε εξτρά από χορηγίες και άλλα.. 200.000 ευρώ ετησίως που προέκυπταν από τη διαφημιστική τοποθέτηση προϊόντων μέσα από την εκπομπή της. Οσο για την τοποθέτηση προϊόντων μέσα από τα προσωπικά της social media, αυτά αφορούν αποκλειστικά δικά της (εξτρά) έσοδα που στην περίπτωση τηλεαστέρων όπως η Μενεγάκη υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μια καλοκουρδισμένη μηχανή χρήματος και μάλιστα μέχρι σήμερα ασταμάτητα παραγωγική.
(...) Tο καλοκαίρι του 2015 το συμβόλαιο της Μενεγάκη, αντί να υποστεί έστω και μία μικρή διόρθωση, ανανεώθηκε πιο ισχυρό από ποτέ, και ο Κοντομηνάς έδωσε το πράσινο φως για την προβολή της εκπομπής της που συμπεριλαμβανομένης και της αμοιβής της, το κόστος άγγιζε τα 4 εκατ. ευρώ.(...)
Τα νούμερα είναι συγκεκριμένα. Το κόστος της εκπομπής αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ, η αμοιβή της Ελένης άλλα τόσα και τα έσοδα είναι 2 εκατ. ευρώ. Κανένα κανάλι, καμία εταιρεία δεν θα άφηνε μία μαύρη τρύπα να βαθαίνει, και πολύ περισσότερο η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του καναλιού, η Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη που μόλις αγόρασε ένα προϊόν, στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή τον ALPHA. Η διοίκηση φαίνεται αποφασισμένη να αλλάξει τα πάντα, να ανοίξει νέες ζώνες, να προσλάβει νέα πρόσωπα προκειμένου να τα δοκιμάσει για να βρει τις νέες ιέρειες της ψυχαγωγίας. Και πολύ περισσότερο φαίνεται αποφασισμένη να βάλει τέλος στα χρυσά πλην ζημιογόνα συμβόλαια που ανήκουν στο ένδοξο στόρι μιας εποχής που πέρασε ανεπιστρεπτί. Από την πλευρά της η Μενεγάκη προφανώς και θέλει να διαφυλάξει όσα με τόση μεθοδικότητα έχτισε τα 30 χρόνια αδιάλειπτης καριέρας της στην τηλεόραση (15 χρόνια στον ANT1 και άλλα τόσα στον ALPHA) και αν θέλει να διατηρήσει ανέγγιχτο το κασέ της, θα πρέπει να στείλει το μήνυμα ότι σε εκείνη δεν περνάνε ούτε περικοπές ούτε καν σκέψεις γι’ αυτές.

- από εκτενές ρεπορτάζ στο protothema.gr (oλόκληρο ΕΔΩ)