ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Τα «μαζεύει» ο Πλακιωτάκης για τις επαναπροωθήσεις

Διευκρινίσεις έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6», κατά τις οποίες παραδέχτηκε ότι το Λιμενικό έκανε παράνομες επαναπροωθήσεις στη θάλασσα κατά το παρελθόν.
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης προσπάθησε να…
μαζέψει όσα είπε για τις παράνομες επαναπροωθήσεις την περίοδο πριν το 2015, τονίζοντας ότι αναφέρθηκε σε πρακτικές που «ενδεχομένως» είχαν χρησιμοποιηθεί.
Ακόμη, υποστήριξε πως υπήρχαν σχετικές καταγγελίες που δεν επιβεβαιώθηκαν.
Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι οι διευκρινίσεις του υπουργού, μόνο διευκρινίσεις δεν ήταν, αφού μιλά για καταστάσεις που «ενδεχομένως» έγιναν ή δεν έγιναν.
Nωρίτερα αίσθηση είχε προκαλέσει η αναφορά του, ο οποίος παραδέχτηκε ότι το Λιμενικό έκανε παράνομες επαναπροωθήσεις στη θάλασσα κατά το παρελθόν. To ενδιαφέρον είναι ότι αν και απέφυγε να προσδιορίσει χρονικά το πότε γινόταν αυτό, ουσιαστικά απέκλεισε την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας την κυβέρνηση Σαμαρά.
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6», ο κ. Πλακιωτάκης κλήθηκε να απαντήσει για τις ακραίες φωνές που καλούν το Λιμενικό να βουλιάζει βάρκες με πρόσφυγες. «Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες εμπλοκής στη θάλασσα, δεν μπορεί να το κάνει το Λιμενικό Σώμα ούτε μπορεί να προχωρήσει σε push back, όπως έκανε ενδεχομένως σε άλλες χρονικές περιόδους», παραδέχτηκε ανοιχτά και στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Υπήρχαν περιπτώσεις στο παρελθόν, τότε όμως γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, δεν υπήρχαν ούτε η Frontex ούτε η παρουσία του NATO». -πηγή: topontiki.gr