ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

«Αλμα» επισκεψιμότητας στο σάιτ, φήμες για νέες απολύσεις στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

«Αλμα» επισκεψιμότητας και νέο ρεκόρ για το ethnos.gr γράφει η ιστοσελίδα του ΕΘΝΟΥΣ αναφέροντας πως, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Google Analytics, περισσότεροι από 4.000.000 μοναδικοί χρήστες εμπιστεύτηκαν τον Ιανουάριο το σάιτ για την ενημέρωσή τους σημειώνοντας αύξηση 42% συγκριτικά με το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο με..
2.804.356 μοναδικούς χρήστες.
"Σε λιγότερο από 15 μήνες η ιστοσελίδα του «Εθνους» κατάφερε να γίνει πλήρως ανταγωνιστική, να δημιουργήσει σταθερό κοινό, επιβεβαιώντας τη δυναμική του brand και δημιουργώντας προσδοκίες για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον". συνεχίζει το σημείωμα στην ιστοσελίδα του ΕΘΝΟΥΣ και επισημαίνει: "Πιστός στην υπόσχεσή του για επένδυση στην τεχνολογία και την καινοτομία, ο Εκδοτικός Οργανισμός του «Εθνους» κατευθύνεται προς την ψηφιακή εποχή διατηρώντας ταυτόχρονα την κληρονομιά και τις αξίες ενός ιστορικού τίτλου".
Την ίδια ώρα όμως φουντώνει η φημολογία πως έρχονται κι άλλες απολύσεις στο ΕΘΝΟΣ μετά τη διακοπή της συνεργασίας της εφημερίδας με την Ναταλί Χατζηαντωνίου, τον Κώστα Αντωνάκο και τον Χρήστο Ξανθάκη. Απολύσεις για πολλούς με πολιτικό άρωμα οι οποίες, όπως γράφει το enimerosi24, δεν αποκλείεται να συνεχιστούν και με άλλους δημοσιογράφους από το πολιτικό ρεπορτάζ (και όχι μόνο), με το πρόσχημα της μείωσης του budget κατά 2 εκατ. ευρώ φέτος και άλλο ένα εκατ. του χρόνου.


ΥΓ1 Πάντως οι περισσότεροι εκδότες επενδύουν όλο και περισσότερο στις ηλεκτρονικές εκδόσεις καθώς οι αναγνώστες των εντύπων βαίνουν συνεχώς  μειούμενοι. Εξ άλλου όπως αναφέρεται και στο σημείωμα του ethnos.gr "ο Εκδοτικός Οργανισμός του Εθνους πιστός στην υπόσχεσή του για επένδυση στην τεχνολογία και την καινοτομία κατευθύνεται προς την ψηφιακή εποχή"...

ΥΓ2 Τα σάιτ έχουν μικρότερο κόστος και όλοι μπορουν να το «παίζουν» εκδότες με πολύ μικρότερο κόστος (χαμηλότατοι μισθοί για τους δημοσιογράφους, μηδέν εκτυπωτικά κλπ). Πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται - κάποιοι ήδη το κάνουν- να βάλουν συνδρομή στα ενημερωτικά σάιτ για να έχουν περισσότερα έσοδα. Εκεί θα δούμε «πόσα απίδια βάζει ο σάκος», δηλαδή πόσοι από αυτούς που τώρα μπαίνουν να ενημερωθούν (δωρεάν) θα είναι διατεθειμενοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη.