ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Πώς έσπασε ο πάγος ανάμεσα σε Τσίπρα και Κοτζιά

Για τη συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά και τη δημιουργία φόρουμ και κοινών πεδίων δράσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις τα ξέρετε.
Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πώς φτάσαμε στη συνάντηση την ώρα που τίποτα δεν έδειχνε ότι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Κοτζιάς ήταν έτοιμοι να ξεπεράσουν τη ρήξη ανάμεσά τους.
Στην πραγματικότητα όλα..
ξεκίνησαν μία εβδομάδα πριν από τη συνάντηση και μάλιστα όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες, διότι ο Ν. Κοτζιάς ήταν πιεστικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Hταν η μέρα που ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου είπε στον Αnt1 ότι η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη διάσκεψη του Βερολίνου λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ο Ν. Κοτζιάς είχε καταγγείλει με tweet κάνοντας λόγο για τη «δημοσιογραφία στα χειρότερά της».
Oμως λίγο αργότερα ο Ν. Κοτζιάς άκουσε τα ίδια και από τον υπουργό Εξωτερικών! Ο Νίκος Δένδιας έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ και είπε ότι λόγω ΣΥΡΙΖΑ δεν κλήθηκε η Ελλάδα στο Βερολίνο! Τότε αποφάσισε να τηλεφωνήσει στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, στον οποίο είπε: «Κοίταξε να δεις, εγώ διέψευσα τον Αnt1, όμως εδώ φαίνεται ότι είναι κυβερνητική γραμμή να φορτώσουν στον
ΣΥΡΙΖΑ την αποτυχία τους. Πρέπει να βγάλει ανακοίνωση το κόμμα». Ο Αλ. Χαρίτσης του απάντησε ότι θα ενημερώσει τον Αλ. Τσίπρα, όπως και έκανε.
Και πράγματι μέσα σε μισή ώρα βγήκε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπιζόταν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, άρα και του Ν. Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών. Και έτσι στρώθηκε το έδαφος για τη συνάντηση.

Doctor του Παρασκηνίου / Documento