ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Θ. Ντόκος: Στη διάθεση Μητσοτάκη η παραίτησή μου

Στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε την παραίτησή του ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος μετά τις δηλώσεις του στο «Φιλελεύθερο» της Κύπρου για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία στο Αιγαίο υπό τον όρο της οριοθέτησης ΑΟΖ. Για προσωπική άποψη του πρώτου έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μιλώντας σήμερα στον RealFm97,8 o αναπληρωτής σύμβουλος..
Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού είπε η παραίτησή του είναι πάντα στη διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανασκεύασε τις προηγούμενες δηλώσεις του, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για προσωπική άποψη, που εκφράστηκε από κεκτημένη ταχύτητα.
«Το λάθος μου είναι ότι άνοιξα ένα ζήτημα άκαιρο, καθαρά υποθετικό σε μία στιγμή που έχουμε πάρα πολλά ζητήματα τα οποία είναι καυτά και τρέχουν. Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον πρωθυπουργό γιατί απουσιάζει στη Σαουδική Αραβία, αν θεωρηθεί ότι δημιούργησα πρόβλημα, η παραίτηση είναι δεδομένη», τόνισε.
Εξήγησε ότι «είναι άκαιρο και κακώς χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο σενάριο γιατί ούτε η Τουρκία φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει συμπεριφορά και να πάμε σε μία ομαλοποίηση των σχέσεων ούτε έχει ανακαλυφθεί τίποτα για να κάνουμε συζήτηση πως θα το μοιράσουμε, ούτε η Τουρκία δείχνει τη διάθεση να γίνουμε φυσιολογικοί γείτονες».

«Άδειασμα» από Πέτσα

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου της «Εφ.Συν.», τοποθετήθηκε για το ζήτημα «αδειάζοντας» τον κ. Ντόκο
«Κύριε Εκπρόσωπε, ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Αν στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι να προωθεί το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, όπως προτείνει ο Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού κ. Θάνος Ντόκος», ρώτησε ο Γιάννης Μπασκάκης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα. Το μόνο θέμα, το οποίο υπάρχει είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, μια νομική εκκρεμότητα που έχουμε με τη γείτονα -και είναι η μοναδική- εδώ και πολλές δεκαετίες. Και αυτήν επιχειρούμε να επιλύσουμε. Μόνο αυτό το ζήτημα υπάρχει. Άλλωστε, ο κ. Ντόκος έχει δηλώσει σήμερα ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις».
- πηγή: efsyn.gr