ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Ο Τσακαλώτος «τρολάρει» το CNBC για το ΔΝΤ

Δεν το εγκρίνουν οι «53»

Με το γνωστό φλεγματικό του χιούμορ απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος στις πληροφορίες που τον έφεραν να είναι υποψήφιος για να αντικαταστήσει την Κριστίν Λαγκάρντ στη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ.
Ο Τσακαλώτος σε ανάρτησή του στο facebook ανέφερε τα εξής:..

«Άργησα να απαντήσω στην "είδηση" του CNBC γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53. Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πόστο.
Οι 6 επιχειρηματολόγησαν ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα αρκετά ριζωμένο στο πλάι του αριστερού κινήματος, ενώ οι 3 είπαν ότι, εν δυνάμει, το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της όποιας προοδευτικής συμμαχίας. Άρα τα χέρια μου είναι δεμένα».

Να σημειωθεί ότι, δημοσίευμα του δικτύου CNBC που δημοσιεύθηκε σήμερα, ανέφερε τους αξιωματούχους που ακούγονται για το ποιος θα διαδεχθεί την Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Στον κατάλογο  περιλαμβάνονται: ο Μαρκ Κάρνεϊ, διοικητής της Τράπεζα της Αγγλίας -Καναδός που έχει επίσης ιρλανδικό και βρετανικό διαβατήριο-, η Βουλγάρα Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup, ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι, απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ, ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος.