ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Αποχωρούν Λαγός και Κούζηλος, υπό διάλυση η Χρυσή Αυγή

Έξι μέρες αφότου το ναζιστικό μόρφωμα έμεινε εκτός Κοινοβουλίου και τέσσερις μέρες πριν απολογηθεί για την επίθεση της ναζιστικής οργάνωσης στο «Συνεργείο» ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από τη Χρυσή Αυγή και αναφέρει τα ονόματα όσων τον ακολουθούν, μεταξύ των οποίων οι συγκατηγορούμενοί του στη μεγάλη δίκη Π. Ηλιόπουλος, Γ. Γερμενής και Ν. Κούζηλος..
Λίγο αργότερα ο τελευταίος δήλωνε και τη δική του αποχώρηση.
Ουσιαστικά η κίνηση του Ι. Λαγού είναι το τελειωτικό χτύπημα στη ναζιστική οργάνωση που βρίσκεται υπό διάλυση λίγο πριν τα ηγετικά στελέχη της κάτσουν στο εδώλιο απολογούμενα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η Χρυσή Αυγή χάνει τη μία από τις δύο έδρες που έχει στο Ευρωκοινοβούλιο (τη μία κατέχει ο Ι. Λαγός και την άλλη ο Αθ. Κωνσταντίνου).
«Μετά από πολλή σκέψη και βάσει όλων όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγεσία και τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί θεωρώ ότι κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ», αναφέρει ο Γ. Λαγός σε δήλωσή του στο newsbeast.gr και ανακοινώνει τα ονόματα όσων πρόκειται να τον ακολουθήσουν στη νέα κίνηση που ετοιμάζει, «στον νέο αγώνα» όπως τον αποκαλεί, μεταξύ των οποίων οι πρώην βουλευτές Π. Ηλιόπουλος, Γ. Γερμενής και Ν. Κούζηλος, καθώς και ο Γ. Ζωγράφος, συνήγορος υπεράσπισης στη δίκη της Χ.Α.
Με βάση την εξέλιξη αυτή με ενδιαφέρον αναμένεται η απολογία του Γ. Λαγού την Τρίτη για την επίθεση στο «Συνεργείο», όπως άλλωστε και εκείνη του συγκατηγορουμένου του Ν. Μίχου, ο οποίος έχει προαναγγείλει ότι «θα πω πολλά όταν έρθει η ώρα μου».
- πηγή: efsyn