ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Αστυνομική βία κατά Βαρουφάκη στο αεροδρόμιο του Παρισιού

«Η ΕΕ αποδομείται καιρό τώρα. Το όνειρο της κοινής ευημερίας το δολοφόνησαν οι τρόικες. Την Ευρώπη δίχως σύνορα την εξετέλεσε η ξενοφοβία που ακολούθησε. Χτες το απόγευμα πήρα μια ιδέα της ανεγκέφαλης καταστολής που καραδοκεί εκεί που δεν την περιμένεις».
Αυτό γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο twitter αναφερόμενος στο επεισόδιο με γάλλο αστυνομικό..
στο αεροδρόμιο του Παρισιού. Από την πλευρά του ο Σπύρος Δερβενιώτης του ΜΕΡΑ25 δινει την δική του εκδοχή για το συμβάν «επειδή τα sites και τα κανάλια θα το σπινάρουν με τις γνωστές μεθόδους τους».
Γράφει λοιπόν ο Δερβενιώτης στο fb:
«Κατά την έξοδό του από το αεροπλάνο στο Σαρλ ντε Γκώλ, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδειξε το διαβατήριό του σε αστυνομικό που το ζήτησε. Όχι στον έλεγχο διαβατηρίων, έτσι; Στην κυριολεξία στην έξοδο απ' το αεροπλάνο, στη ράμπα που συνδέει με το κτίριο του αεροδρομίου. Ο αστυνομικός το βρήκε εντάξει αλλά δεν έδειξε καμία βιασύνη να το επιστρέψει στον κάτοχό του. Αφού το επέστρεψε μειδιώντας, στάθηκε μπροστά του με τα χέρια στη μέση μην αφήνοντας επαρκή χώρο για να περάσει χωρίς να τον ακουμπήσει αναγκαστικά. Με την αναπόφευκτη επαφή, ο αστυνομικός του αφαίρεσε το διαβατήριο με βία και του ζήτησε να σταθεί στον τοίχο. Τη συνέχεια, που επιβεβαιώνει και τα προηγούμενα, μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο που επισυνάπτω. Ο Γιάνης έχει ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες.
Δύο σχόλια: Α) Τhank god για τους αυτόπτες και τα κινητά τους.
Β) Φοβού τα κράτη που έχουν μπεί στο τριπάκι «ασφάλεια και αντιτέρορισμ». Αυτό ήταν ένα ελαφρύ συμβάν, αλλά δείχνει πόσο άνετα νιώθουν οι αστυνομικοί να παρεκτραπούν ανα πάσα στιγμή.»