ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Τους πρώτους υποψήφιους ευρωβουλευτές παρουσιάζει ο Γιάννης Βαρουφάκης

Το απόγευμα της Τετάρτης θα παρουσιάσει τους πρώτους υποψηφίους ευρωβουλευτές του κόμματος του ΜέΡΑ25 ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στον πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6Α - Νέος Κόσμος) θα συμμετάσχουν απευθύνοντας χαιρετισμό ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας και μέλος του Progressive International Katrín Jakobsdóttir, ο Alfonso Cuarón, σκηνοθέτης και..
μέλος του DiEM25, ο Brian Eno, μουσικός, εικαστικός καλλιτέχνης και πολιτικός ακτιβιστής μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του DiEM25 και ο αμερικάνος οικονομολόγος και συγγραφέας, μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας του DiEM25 James K. Galbraith.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
"Για τα υπόλοιπα κόμματα οι Ευρωεκλογές είναι μια απαραίτητη ρουτίνα και μια «άσκηση επί χάρτου» με το μάτι στραμμένο στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Όχι για το ΜέΡΑ25.
Το ΜέΡΑ25 είναι η μόνη πραγματικά διεθνιστική και προοδευτική αντιμνημονιακή δύναμη στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Αντιμνημονιακή γιατί έχει το μόνο πλήρες και εφαρμόσιμο άμεσα σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και την απόδρασή της από τη φυλακή χρέους. Προοδευτική γιατί δύσκολα θα βρεί κανείς άλλο ψηφοδέλτιο που οι γυναίκες υποψήφιοι να είναι όσοι και οι άντρες. Και διεθνιστική γιατί είναι μέρος του πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25 και η ελληνική έκφραση της «Ευρωπαϊκής Άνοιξης», του πρώτου πανευρωπαϊκού εκλογικού σχηματισμού που κατεβαίνει ταυτόχρονα σε 11 χώρες με κοινό πρόγραμμα και πλατφόρμα για μια Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη.
Εκτός από τους υποψήφιους που θα είναι παρόντες επί σκηνής, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πολύτιμοι φίλοι και σύμμαχοι θα δηλώσουν τη στήριξή τους.
Πιο συγκεκριμένα oι:
  • Katrín Jakobsdóttir – Πρωθυπουργός της Ισλανδίας – Μέλος του Progressive International
  • Alfonso Cuaron – Σκηνοθέτης – Μέλος του DiEM25
  • Brian Eno – Μουσικός, εικαστικός καλλιτέχνης και πολιτικός ακτιβιστής – Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του DiEM25
  • James K. Galbraith – Αμερικάνος οικονομολόγος και συγγραφέας – Μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας του DiEM25
θα απευθύνουν χαιρετισμό μέσω βίντεο που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης."