ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

«Βάλε ΕΡΤ, βάλε ΕΡΤ!..»

«Βάλε ΕΡΤ, βάλε ΕΡΤ!..» Αυτό ακουγόταν στα δημοσιογραφικά γραφεία τα χαράματα του Σαββάτου όταν και ξεκίνησε η επίθεση των Δυτικών κατα της Συρίας αποδεικνύοντας έτσι την αξία της δημόσιας τηλεόρασης που ανταποκρίθηκε άριστα στον ενημερωτικό της ρόλο.
Στις επάλξεις βρέθηκε από τις 4 το πρωί ο Νίκος Μερτζάνης με την ΕΡΤ να μεταδίδει το διάγγελμα Τραμπ καλύπτοντας..
όλες τις εξελίξεις με έκτακτα δελτία ειδήσεων: από την στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας με πυραύλους κατά της Δαμασκού μέχρι τις αντιδράσειςτων Ρώσων.
****
"Η Ρωσία συγκαλεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει τις επιθετικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο ενώ ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, προειδοποίησε: "Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες".
****
Σχετικά με την επίθεση εναντίον στόχων στη Συρία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος της Κύπρου ούτε έχει επηρεαστεί το FIR ή αεροδιάδρομοι του, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι η Κύπρος δεν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την επιχείρηση και εκφράζει την ελπίδα ότι στη συνέχεια πηγές κινδύνων στη γειτονική χώρα θα αντιμετωπισθούν με ειρηνικά μέσα και μέσω διαλόγου.
****
Σαν ένα από τα πιο άγαρμπα “κοψίματα” στην πρόσφατη ιστορία της τηλεόρασης χαρακτηρίστηκε η διακοπή της συνέντευξης του απόστρατου Βρετανού στρατηγού Τζόναθαν Σο, ο οποίος αμφισβήτησε την κυρίαρχη αφήγηση για τις φερόμενες επιθέσεις με χημικά στη Συρία. Η παρουσιάστρια δελτίου του SKY News δεν τον άφησε να ολοκληρώσει ούτε τη φράση του όταν υποστήριξε ότι το καθεστώς του Ασαντ στη Συρία δεν είχε κανένα συμφέρον να πραγματοποιήσει επίθεση με χημικά όπλα αυτή την περίοδο. Ο Τζόναθαν Σο ήταν επικεφαλής των βρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ. (aπό to info-war)
Δείτε το βίντεο: