ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Πως ο Φ. Μπόμπολας διέσωσε το ακίνητο στο Χαλάνδρι

Κλείνει και τυπικά το κεφάλαιο της Πήγασος Εκδοτική με τον πολλαπλό πλειστηριασμό των έξι θυγατρικών εταιρειών που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 18 Απριλίου.
Η επισπεύδουσα τράπεζα είναι η Εθνική Τράπεζα που λειτουργεί ως επικεφαλής του ομολογιακού δανείου που είχε δοθεί το 2012 ως αναχρηματοδότηση προηγούμενων δανείων.
Οι συνολικές απαιτήσεις..
των τριών τραπεζών που συμμετείχαν στην αναχρηματοδότηση ανέρχονται σε 77.876.720.56 ευρώ.
Οι οικονομικές απαιτήσεις της Εθνικής Τράπεζας φθάνουν τα 28.927.363,93 ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς διαμορφώνονται στο ποσό των 26.082.336,55 ευρώ και της Alpha Bank σε 22.848.020 ευρώ.
Οι τράπεζες βγάζουν στο σφυρί τις θυγατρικές εταιρείες της Πήγασος Εκδοτική και το σύνολο των μετοχών ανά εταιρεία.
Τα προσδοκώμενα οικονομικά οφέλη αποτιμήθηκαν μόλις σε 886.200 ευρώ όταν οι τράπεζες έδιναν αφειδώς δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην οικογένεια  Μπόμπολα για να συντηρεί τις εκδοτικές της επιχειρήσεις.
Πάντως ο κ. Φώτης Μπόμπολας κατάφερε να γλιτώσει το ακίνητο μεγαθήριο από τις τράπεζες στο Χαλάνδρι το οποίο φιλοξενούσε την εκδοτική δραστηριότητα της οικογένειας.
Πρόκειται για ακίνητο μεγάλης αξίας και σύμφωνα με εκτιμητές ακινήτων ξεπερνούσε τα 15 εκατ. ευρώ αλλά ποτέ δεν μπήκε ενέχυρο για την δανειοδότηση της Πήγασος  Εκδοτική.
Η οικογένεια  Μπόμπολα κατάφερε και το διέσωσε καθώς το πούλησε στον κατασκευαστικό βραχίονα της οικογένειας που ήταν ο Άκτωρ  

Τι αγόρασε ο Ιβάν Σαββίδης

Στον  πλειστηριασμό του Ιουλίου του 2017 πουλήθηκε το σήμα της εφημερίδας Έθνος και Έθνος της Κυριακής και αποκτήθηκε από την εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LDT του Ιβάν Σαββίδη έναντι τιμήματος 3 εκατ. ευρώ.
Την ερχόμενη Τετάρτη 18 Απριλίου  πωλούνται οι μετοχές της εταιρείας « Έθνος» για τις οποίες δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον διότι ο αγοραστής θα αποκτήσει τις υποχρεώσεις της εταιρείας όπως και των υπολοίπων εταιρειών που βγαίνουν προς πώληση.
Στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι ο πλειστηριασμός θα καταλήξει άγονος με τις τράπεζες να  μην είσαι θέση να εισπράξουν ούτε 1 ευρώ.

- από ρεπορτάζ που υπογράφει ο Νίκος Θεοδωρόπουλος στο bankingnews EΔΩ