ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Τα βατράχια...

Λάβαμε mail που υπογράφεται από «Εργαζόμενους του Ομίλου Φιλιππάκη» και στο οποίο γίνεται (ξανά) λόγος για καθυστερήσεις στις πληρωμές με χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα:
«Μπορεί οι εργαζόμενοι να πήρανε το δώρο του Πάσχα του 2018, αλλά δεν έχει καταβληθεί ακόμα ούτε ο μισθός του Δεκεμβρίου του 2017. Ήτοι η καθυστέρηση στην μισθοδοσία είναι 4 γεμάτοι μήνες, ενώ ο Απρίλιος είναι στην μέση και τρέχει... Η κοινοποίηση σ΄αυτούς της υποθέσεως με το μπλοκάρισμα των λογαριασμών της.. Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε που τελικώς όμως απετράπη έχει και ένα άλλο νόημα. Της "δικαιολογίας" της μεγάλης καθυστερήσεως στην μισθοδοσία και της ψυχολογικής προετοιμασίας για ακόμα μεγαλύτερη.
Οταν "μας την πέφτουν οι εχθροί" τι μισθοδοσίες να διεκδικήσεις και τι δεδουλευμένα...»
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής που υπογράφουν «Εργαζόμενοι του Ομίλου Φιλιππάκη»:
"Λένε ότι όταν τσακώνονται τα βουβάλια στον βάλτο την πληρώνουν τα βατράχια... Μόνο που τα βατράχια στην σύγκρουση Γ. ΦιλιππάκηΓ. Κουρτάκη είναι οι εργαζόμενοι.
Και εν προκειμένω οι 150 εργαζόμενοι του Δημοκρατικού Τύπου που μόλις χθες είδαν το email που τους έστειλε ο  Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. αναφορικά με την υπόθεση (που και εσείς δημοσιεύσατε ΕΔΩ) δεν ήξεραν αν πρέπει να χαρούν ή να προετοιμασθούν για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα "απληρωσιάς".
Μπορεί να πήρανε το δώρο του Πάσχα του 2018, αλλά δεν έχει καταβληθεί ακόμα ούτε ο μισθός του Δεκεμβρίου του 2017. Ήτοι η καθυστέρηση στην μισθοδοσία είναι 4 γεμάτοι μήνες, ενώ ο Απρίλιος είναι στην μέση και τρέχει...
Η κοινοποίηση σ΄αυτούς της υποθέσεως με το μπλοκάρισμα των λογαριασμών της Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε που τελικώς όμως απετράπη έχει και ένα άλλο νόημα. Της "δικαιολογίας" της μεγάλης καθυστερήσεως στην μισθοδοσία και της ψυχολογικής προετοιμασίας για ακόμα μεγαλύτερη.
Οταν "μας την πέφτουν οι εχθροί" τι μισθοδοσίες να διεκδικήσεις και τι δεδουλευμένα...
Ο Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε καταβάλει την μισθοδοσία όποτε θέλει (μπορεί κατά τους εκπροσώπους του), αδιαφορώντας στην πράξη για το ότι οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί έχουν υποχρεώσεις που καλύπτουν. Σταθερή ημερομηνία καταβολής του μισθού  δεν υπάρχει ούτε ενδιαφέρει τους αρμόδιους να υπάρχει. Γι΄αυτούς οι εργαζόμενοι είναι "σάκος του μποξ" προς χρήση αναλόγως των περιστάσεων που τους βολεύουν. Επικαλούνται τους εργαζόμενους στο χθεσινό email, αλλά τους ξεχνούν όλο το επόμενο διάστημα, θεωρώντας προφανώς ότι δεν έχουν ανάγκες και εργάζονται για να καλύπτουν το χρόνο τους.

ΥΓ: Τώρα υπήρξε το "θέμα Κουρτάκη"και ήταν μια καλή δικαιολογία για να "ροκανιστεί"  χρόνος, ενώ άλλες φορές δεν χρησιμοποιούν καν δικαιολογίες για τον καιρό που περνάει...
Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν το email εστάλει στους εργαζόμενους του Δημοκρατικού Τύπου με υστεροβουλία, ώστε αφενός να χρησιμοποιηθούν ως ασπίδα και αφετέρου να αποκοιμηθούν κάποιοι εξ αυτών αλλά και να έχουν δικαιολογίες κάποιοι οι "βασιλικότεροι του βασιλέως"...
Όλοι όμως είναι υποψιασμένοι...
Εργαζόμενοι του Ομίλου Φιλιππάκη"