ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Όταν ο Μανωλάς δεν μπορούσε να παίξει ούτε το οφσάιντ!

Το βράδυ της Τρίτης 10 Απριλίου η Ρώμη βρήκε τον “νέο Καίσαρα”! Ποιο είναι το όνομά του; Κώστας Μανωλάς. Ο 27χρονος αμυντικός της Ρόμα με το γκολ του κόντρα στην Μπαρτσελόνα εκτόξευσε τις μετοχές του και όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι να είναι ιδιαιτέρως “καυτό” για τον ίδιο. Οι “τζιαλορόσι” θα δεχτούν αρκετές προτάσεις από κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπς και μένει να φανεί τι ύψος..
θα έχουν αυτές οι προσφορές...
Το ταξίδι του Κώστα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012. Στο Άχενκιρχ της Αυστρίας φόρεσε για πρώτη φορά την προπονητική φόρμα. Προπονητής τότε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Μανωλάς ήταν ένα πρόσωπο που αμφισβητήθηκε έντονα από κόσμο και κοσμάκη! Ακόμα και από τους οπαδούς του Ολυμπιακού λόγω του “κιτρινόμαυρου” παρελθόντος του.
Οπότε, ήταν ένα στοίχημα για τον 23χρονο – τότε – στόπερ. Εκείνο που έκανε εντύπωση στην προετοιμασία του 2012 ήταν η σοβαρότητα του Σιόβα και η τακτική αντίληψη του νυν αμυντικού της Λεγκανιές, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που είχε τακτικά ο Μανωλάς! Ο Ζαρντίμ δεν ήταν και λίγες οι στιγμές που του έμπηζε τις φωνές επειδή δεν έπαιζε ούτε το... οφσάιντ!

Μέχρι και συμπαίκτες του που τώρα αναζητούνται στον ελληνικό ή ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη προσπαθήσαν να του κάνουν... καψώνια! Δεν καταλάβαινε όμως τίποτα ο Μανωλάς. Αναγνώριζε τα προβλήματα στην τακτική, αλλά είχε μπει με διαθέσεις “ταύρου” στην προετοιμασία για να κερδίσει τη θέση του βασικού με το “καλημέρα”. Μάλιστα, μας είχε ενημερώσει ότι θα μιλούσε μόνο αν είχε παίξει σε μια σειρά αγώνων. Δεν έκανε τις κλασικές δηλώσεις που κάνουν στις προετοιμασίες οι “νεοσύλλεκτοι”. Ήταν ο μοναδικός από τους καινούριους που δεν μίλησε.

Τι έλεγε επίσης ο Μανωλάς εκείνη την περίοδο; Ότι ανυπομονούσε να γυρίσει από το Euro της Πολωνίας ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, γιατί ήθελε να συνεργαστεί μαζί του στο κέντρο της άμυνας. Έλα όμως που έπαθε τη ζημιά ο Αβραάμ στο γόνατο και έμεινε έξω για έξι μήνες, με αποτέλεσμα να βρεθούν ως δίδυμο στόπερ – μετά από ένα μικρό διάλειμμα με την παρουσία του Κοντρέρας – δύο νεαρά παιδιά: Ο Μανωλάς και ο Σιόβας...

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 άρχισαν οι δυο τους να “δένουν” στο κέντρο της άμυνας, έκαναν τα λάθη τους, ο ένας διόρθωνε τα σφάλματα του άλλου, τη σεζόν 2013-14 έγιναν απροσπέλαστο κεντρικό αμυντικό δίδυμο και έχουν φτάσει πλέον σε ένα σημείο μετά από έξι χρόνια, ο ένας να αποκλείει την Μπαρτσελόνα με τη φανέλα της Ρόμα και ο άλλος να διαπρέπει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με την Λεγκανιές. Το σημαντικότερο απ' όλα; Το γεγονός ότι εδώ και έξι χρόνια είναι αυτοκόλλητοι εκτός γηπέδων, ακόμα και στα... ρινγκ (σ.σ. ασχολήθηκαν και οι δύο με πολεμικές τέχνες).

- από ρεπορτάζ του Α. Βιρβίλη στο fosonline