ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Βουλή vs Survivor: η απίστευτη διαφορά τηλεθέασης

Θα περίμενε κάποιος πως όταν προκύπτει ένα μείζον πολιτικό θέμα, έστω και σε ικανοποιητικό ποσοστό το τηλεοπτικό κοινό θα στρέψει το βλέμμα του σε αυτό. Κι όμως η μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση NOVARTIS όχι μόνο δεν τράβηξε τα βλέμματα αλλά τα έστρεψε στον ανταγωνισμό και κυρίως στην ελαφρά ψυχαγωγία.
Η δημόσια τηλεόραση που μετέδιδε ζωντανά τη συνεδρίαση σημείωσε.. χαμηλή τηλεθέαση η οποία δεν ξεπέρασε το 2,6%. Αντιθέτως, το «Survivor» έσπασε τα κοντέρ και σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης. Συγκεκριμένα το ριάλιτι επιβίωσης το παρακολούθησε το 45% στο κοινό 15 – 44, και το 39,7% στο 18 – 54.
Οι άνδρες ηλικίας 18 – 24 το είδαν σε ποσοστό 54%, όπως και οι γυναίκες του αντίστοιχου ηλικιακού κοινού. Εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις του ριάλιτι και στους άνδρες 25 -44 με 48,1% παρά το γεγονός ότι ήταν βραδιά Champions League!
Δεύτερο στις προτιμήσεις του κοινού ήρθε το άλλο ριάλιτι, το «Master Chef» με 26,9% στο 18 – 54 και 44,3% στους άνδρες 18 – 24.
Εξαιρετικά τα ποσοστά και για τις ελληνικές σειρές του Alpha οι οποίες «φλερτάρουν» σταθερά με το 30%.
- από ρεπορτάζ της Αφροδίτης Γραμμέλη στο protothema.gr