ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Αμφισβητεί Μητσοτάκη και «ακραίους» στη Ν.Δ.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, με αφορμή το σκάνδαλο Novartis, εκτιμά πως δεν μπορεί να διανοηθεί «η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία» να «συνασπίστηκαν για να κάνουν σκευωρία» ενώ στην υποθετική ερώτηση εάν ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του Άδωνη Γεωργιάδη, απαντά πως θα είχε υποβάλει την παραίτησή του από την θέση του αντιπροέδρου για να μην επιβαρύνει την παράταξη. Τονίζει πως δέκα χρόνια στην πολιτική δεν έκανε καμία μήνυση, δεν έβαλε τρικλοποδιές σε κανένα, «κυρίως στη χώρα» και πως δεν πρέπει μικρές ομάδες να επιβάλλουν.. τις απόψεις τους στη Ν.Δ.
Μετά την πρόσφατη διαγραφή του από τη «γαλάζια» παράταξη, ο Ευάγγελος Αντώναρος μίλησε στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ με το θέμα της Novartis να αποτελεί τον κορμό της συνεντεύξεως.
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για «πολιτική σκευωρία», ο κ. Αντώναρος ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης «αναλαμβάνει αυτονόητα την πλήρη πολιτική ευθύνη των λεγομένων του. Μπορεί να ξέρει κάτι περισσότερο. Δεν έχει παρά να μας τα παρουσιάσει και εάν παρουσιάσει πειστικά στοιχεία, θα είμαι ο πρώτος που θα πω “ναι”».
Ο πρώην «γαλάζιος» αξιωματούχους απαντώντας στην ερώτηση εάν ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του Γεωργιάδη θα είχε υποβάλει την παραίτησή του από την θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ «για να μην επιβαρύνω με τον τρόπο τον οποίο εγώ επιλέγω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, μια μεγάλη παράταξη που την τιμώ και με έχει τιμήσει».

Ερωτηθείς για το εάν εκτιμά ότι στη Ν.Δ. υπάρχει αντιπαράθεση για τον ιδεολογικό προσανατολισμό του κόμματος, είπε ότι η Ν.Δ. ήταν πάντοτε πολυσυλλεκτικό κόμμα, αλλά θέσεις τις οποίες εξέφραζαν μικρές ομάδες, δεν γινόντουσαν ποτέ κυρίαρχες.
«Υπάρχουν άτομα που έχουν προσέλθει στη Ν.Δ., είναι σχετικά νέα στο κόμμα, και έχουν να δώσουν ακόμη πολλά διαπιστευτήρια στη Ν.Δ. Δεν υπάρχει επετηρίδα αλλά και η χθεσινή συμπεριφορά δεν διαγράφεται εύκολα από τη μνήμη των ανθρώπων είπε, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί μόνο τον κ. Γεωργιάδη αλλά και πρόσωπα που εκπροσωπούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρωβουλή και άλλα στελέχη.
Σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. να τον διαγράψει, χαρακτήρισε τη διαγραφή ως «ανυπόστατη», σημειώνοντας ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, και δεν κλήθηκε ο ίδιος σε προηγούμενη ακρόαση.
«Είμαι ψυχή τε και σώματι στη Ν.Δ.. Από το σπίτι μου δεν μπορούν να με διώξουν», είπε χαρακτηριστικά.

- efsyn.gr / με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ