ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Περιοδικές εκδόσεις στη μάχη των κυριακάτικων

Τι προσδοκούν οι εκδότες

Χοντραίνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα τα κυριακάτικα φύλλα που εξελίσσουν τη «μάχη» των προσφορών μέσω ειδικών περιοδικών εκδόσεων.
Οι εκδότες τωρα προσανατολίζονται προς τις «ιλουστρασιόν»» εκδόσεις πάσης φύσεως και ύλης που μοιράζονται μαζί με τις εφημερίδες: από βιβλία για όλα τα γούστα και (καταξιωμένα) περιοδικά για τη γυναίκα και το αυτοκίνητο, μέχρι εκδόσεις για συνταγές μαγειρικής. Παράδειγμα τα περιοδικά αυτοκινήτου CAR και Car and Driver που τις προηγούμενες Κυριακές κυκλοφόρησαν..
με τις εφημεριδες Πρώτο Θέμα και Ελευθερία αντίστοιχα. Οπως επίσης το εμβληματικό Marie Claire, τα περιοδικά μαγειρικής Olive, Γαστρονόμος και μια καινούργια έκδοση με γεύσεις που θα βγάλει Το ΒΗΜΑ («Γευσιγνώστης») με τον πρώην της Καθημερινής Σ. Τσιχλιά.
Στο ΒΗΜΑ έχει επιστρατευτεί το Vita ενώ έρχεται και το «Βazaar» (εκδόσεις Φιλιππόπουλου) που θα κυκλοφορεί την τελευταία Κυριακή κάθε µήνα.
 Κι όλα αυτά προσφέρονται μαζί με τις εφημερίδες, συνήθως στην ακριβή έκδοσή τους, με τις προσδοκίες των εκδοτών να εστιάζονται πρώτον τα έσοδα από την ("ποιοτική") διαφήμιση που φέρνουν τα ειδικά περιοδικά και δεύτερον η αύξηση της κυκλοφορίας των κυριακάτικων φύλλων.