ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας και ο απογοητευμένος «Ρομπέν»

Θυμάμαι μικρός, πρέπει τέλη δεκαετίας 80 αν δεν κάνω λάθος, διάβασα ένα ρεπορτάζ στην Ελευθεροτυπία για την Πεντέλη και για μια εθελοντική ομάδα , «Ρομπέν» που είχε αναλάβει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού, τη δασοφύλαξη από πυρκαγιές.. Πήρα τηλέφωνο και μετά από λίγο καιρό περνούσα τα καλοκαιρινά μου βράδια, μακριά από τις Σπέτσες, σκαρφαλωμένος σε ένα ξύλινο φυλάκιο με τους ασυρμάτους μας βλέποντας στο πιάτο όλη την Αθήνα. Ήμουν ο Κ16 και σε συνεχή επικοινωνία με το κέντρο στην πλατεία της Πεντέλης ελέγχαμε για καπνούς και φωτιές…
 Το ξύλινο περίπτερο μας το βανδαλίζανε μέχρι που γκρεμίστηκε και φτιάξαμε ένα πέτρινο που και αυτό υπέφερε από την καφρίλα όσων ανέβαιναν για χαβαλέ στο βουνό…Κάθε καλοκαίρι που ανέβαινα εκεί πάνω έβλεπα από κάτω με έκπληξη και αηδία να φυτρώνουν σπίτια εκεί που ήξερα πολύ καλά πως ήταν αναδασωμένες εκτάσεις. Σπίτια με κάμερες, μάντρες με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα συναγερμού, σιγά σιγά φτιάχτηκαν και δρόμοι με άσφαλτο, υποθέτω με την άδεια και της δημοτικής αρχής.
Κάθε χρόνο ήταν για μένα και πιο δύσκολο να ανεβαίνω στο βουνό μέχρι που αηδίασα τελείως και σταμάτησα προφανώς ηττημένος. Όπως ηττημένος αισθάνομαι κάθε φορά που περνώ από το γήπεδο στην Κηφισιά που παίζαμε μικροί όπου έχει παραδοθεί στην τύχη του καθώς όπως έμαθα ενοχλούσε η μπάλα των πιτσιρίκων τους κατοίκους των κοντινών σπιτιών.. σπίτια που όταν παίζαμε εμείς δεν υπήρχαν καν. Πλέον περνώ σπάνια από την περιοχή γιατί το μόνο που καταφέρνω είναι να νοιώθω να σφίγγεται το στομάχι μου.
Βλέποντας τις εικόνες στη Δυτική Αττική είμαι σίγουρος ότι πολλοί είχαν εντοπίσει τα προβλήματα που υπήρχαν. Αυτοί όμως που τους έβαλαν στο περιθώριο ήταν ακόμα περισσότεροι. Και αυτό είναι το πρόβλημα αυτής της χώρας.
- από το facebook του δημοσιογράφου Δημήτρη Κοτταρίδη