ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Ο Κυριάκος ενοχλήθηκε με αυτά που έγραψες!..

Oταν το επιτελείο Μητσοτάκη ασκεί μπούλινγκ σε δημοσιογράφους

Η εκδοτική και δημοσιογραφική πιάτσα βοά για τις παρεμβάσεις του «συστήματος Μητσοτάκη» στα ΜΜΕ. Εκτός από τα non papers που αναπαράγονται πανομοιότυπα στα φίλια ΜΜΕ ως ρεπορτάζ, κάποιοι από το πολυπληθές επικοινωνιακό επιτελείο του, ασκούν έως και μπούλινγκ σε δημοσιογράφους. Ενας μάλιστα σηκώνει το τηλέφωνο και διαμηνύει: «Ο Κυριάκος ενοχλήθηκε με αυτά που έγραψες».
Αλλά και στον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ αποδιδονται συγκεκριμένες προσωπικές παρεμβάσεις. Επώνυμος παράγωγος του ραδιοφώνου υπενθύμισε πρόσφατα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ διαμαρτυρόταν εναντίον του στον ιδιοκτήτη του ραδιοσταθμού όπου εργαζόταν..
Ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού επιτιμήθηκε γιατί προσέλαβε εκ νέου παλιό συνεργάτη του που είχε υπάρξει εν τω μεταξύ και υπουργός  της ΝΔ, αλλά όχι του κλίματος Μητσοτάκη.
 Και εκδότης που έχει πλέον αποσυρθεί, δέχθηκε τις προεδρικές ενστάσεις για την πολιτική γραμμή της εφημερίδας του. Υπαρχουν κι άλλα...
Εχουμε λοιπόν ένα κόμμα που παρεμβαίνει ποικιλοτρόπως στην λειτουργία του Τύπου και στη δουλειά των δημοσιογράφων. Ενίοτε το προβάλλει και ως... δικαίωμά του. Ο Μητσοτάκης αμφισβήτησε στη Βουλή το δικαίωμα του Σταύρου Ψυχάρη -όταν ήταν ιδιοκτήτης του Συγκροτήματος»- να επιλέγει ο ίδιος την πολιτική γραμμή των εφημερίδων του.
Αναλυτές προσκείμενοι στη ΝΔ  και κομματικοί παράγοντες βγήκαν στα κεραμίδια για την «άλωση του Τύπου» και για την «απόπειρα Τσίπρα να ελέγξει την ενημέρωση», αν το ιδιο Συγκρότημα κατέληγε σε συγκεκριμενο επιχειρηματία. Αλλά πέταξαν την σκούφια τους όταν πήγε σε άλλον, που ευνοεί την ΝΔ και... φαίνεται.
Υστερα από αυτά ας πάμε σε μια δημόσια τοποθέτηση:
«Δεν γίνεται να στοχοποιούνται δημοσιογράφοι επειδή κάνουν τη δουλειά τους. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, δεν λειτουργούν έτσι οι ευνομούμενες δημοκρατίες. Ο ρόλος του Τύπου είναι να ελέγχει την εξουσία». Ποιος τα λέει; Ο πρόεδρος της ΝΔ στην τελευταια του συνέντευξη στο Action. Διχασμός! Ποιον από τους δύο Μητσοτάκηδες να πιστέψουμε; Εκτός αν ισχύει αυτό που  έλεγε ο Καναδός φιλόσοφος Μάρσαλ ΜακΛούαν:« Δεν είνα ανάγκη να συμφωνώ με ό,τι λέω».

- από κείμενο του Γιώργου Λακόπουλου στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ (13/11/2017) στη στήλη σκιαγραφίες