ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Παρασκευή πρωί θάχει σωθεί το ταμείο...

48ωρη απεργία σε ολα τα ΜΜΕ για τον  ΕΔΟΕΑΠ 

«Συμμετέχουμε μαζικά στην 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ από τις 6 πμ της Τρίτης 24 Οκτωβρίου έως τις 6 πμ της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου, για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ». Αυτό το μήνυμα εστάλη το μεσημέρι της Δευτέρας από την ΕΣΗΕΑ προς τους δημοσιογράφους μέλη της (στους zoornalistas ήρθε απο αναγνώστη) μετά την συνεδρίαση του ΔΣ της Ενωσης. Η πρόταση για 48ωρη απεργία ήταν της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μαρίας Αντωνιάδου και υπέρ της τάχθηκαν τα 6 μέλη του Δ.Σ. που εκλέχθηκαν με τις παρατάξεις Αντωνιάδου και Καπάκου ενώ τέσσερα μέλη (Τσαλαπάτης, Νταουντάκη, Αγγέλης, Κυρίτσης) ψήφισαν για απεργία διαρκείας. Σήμερα το απόγευμα..
αναμένεται να συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.
Ο δημοσιογράφος Ν. Mάστορας σχετικά με την εξαγγελία 48ωρης απεργίας στα ΜΜΕ έγραψε στο fb:  «Προς ΕΣΗΕΑ: να απεργήσουμε για 48 ώρες, ok. Να υποθέσω δηλαδή ότι Παρασκευή πρωί θάχει σωθεί το ταμείο, θάχει ενημερωθεί σωστά ο κόσμος που νομίζει ότι ζητάμε ρουσφέτι σε βάρος του κι ότι υπερβάλλουν οι συναδέλφισσες που κάνουν απεργία πείνας;»

Ανακοίνωση για την απεργία έβγαλαν το απόγευμα  ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ και ΕΠΗΕΘ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν ζητούμε προνόμια,  αλλά ισονομία. Δεν αγωνιζόμαστε για ειδική μεταχείριση, αλλά για δίκαιη αντιμετώπιση. Θέλουμε περίθαλψη, επικούρηση και φαρμακευτική κάλυψη, όπως όλοι οι εργαζόμενοι.  Παλεύουμε για να συνεχίσει τη λειτουργία του ο ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει επιβαρύνει ούτε κατά το ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σύσσωμοι οι άνθρωποι της ενημέρωσης βροντοφωνάζουμε ότι είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη η ανάγκη να προχωρήσει  η κυβέρνηση  ΤΩΡΑ, ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ, στη νομοθετική ρύθμιση βιώσιμης λύσης για τη στήριξη, τη διεύρυνση και τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ.
Η συνεχιζόμενη κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση μέρους των εργοδοτών για την ανεύρεση εσόδων για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Για τους λόγους αυτούς, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα από τις 06.00 της Τρίτης,  24 Οκτωβρίου 2017 έως τις 06.00 της Πέμπτης, 26 Οκτωβρίου 2017 και καλούν όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη των Ενώσεων, να περιφρουρήσουν την απεργία και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:
· Τη στήριξη, διεύρυνση και βιωσιμότητα ενός ενιαίου ΕΔΟΕΑΠ με την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα ενημέρωσης
· Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
· Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
· Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
· Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
Δηλώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για:
–  ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
–  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
– ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
- ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ