ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Όργιο εντατικοποίησης στο πιεστήριο της Καθημερινής

Ανακοίνωση από το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: 

Μετά από καταγγελία που κατέθεσε στην επιθεώρηση η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, ενημερωθήκαμε εγγράφως για τα αποτελέσματα του ελέγχου από την Επιθεώρηση Εργασίας Παλλήνης, που είναι τα εξής:
Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/09/17 στο εργοστάσιο της Καθημερινής στο Κορωπί, βρέθηκαν:
1) Δύο εργαζόμενοι απασχολούμενοι σε υπερωριακή εργασία. Ζητήθηκε το βιβλίο υπερωριών, προκειμένου να ελεγχθεί η αναγραφή σε αυτό, το οποίο όμως δεν επεδείχθη και ως.. εκ τούτου επιβλήθηκε Πράξη Επιβολής Προστίμου για μη επίδειξη βιβλίου υπερωριών.
2) Επιπλέον βρέθηκαν δεκατέσσερις εργαζόμενοι απασχολούμενοι σε υπερεργασία, για τους οποίους ζητήθηκε να καταβληθούν οι αντίστοιχες προσαυξήσεις και να προσκομιστούν οι εξοφλητικές αποδείξεις στην Επιθεώρηση Εργασίας.
3) Τέλος βρέθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι απασχολούμενοι σε διαφορετική ημέρα ή ώρα από τη δηλωθείσα στο ΠΣ Εργάνη, για τους οποίους ζητήθηκαν γραπτές εξηγήσεις για την παράβαση. Η επιχείρηση προσκόμισε τις γραπτές εξηγήσεις, οι οποίες δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές και στη συνέχεια επιβλήθηκε νέα Πράξη Επιβολής Προστίμου.
Είναι φανερό πως η εντατικοποίηση στο εργοστάσιο της Καθημερινής είναι ένα σταθερό φαινόμενο που δείχνει να μην επηρεάζεται από ελέγχους των διάφορων υπηρεσιών και πρόστιμα. Αυτό που είναι σίγουρο όμως, είναι πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, δεν πρόκειται να αφήσουμε τους συναδέλφους μας ανυπεράσπιστους στον κίνδυνο εργατικού ατυχήματος που παραμονεύει δουλεύοντας τόσες ώρες. Το Συνδικάτο είναι στη διάθεση κάθε συναδέλφου ανεξάρτητα αν είναι μέλος του ή όχι. Θα αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσον και κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης για να διασφαλίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.