ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: ξενύχτι και... ντελίβερι

Σε ένα μήνα από τώρα θα πραγματοποιηθεί, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, και πιο συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Αυγούστου. Το εν λόγω Σαββατοκύριακο προκρίνεται για διάφορους λόγους. Ο κυριότερος; Ότι θα έχει μόλις παρέλθει η περίοδος ενστάσεων των «παικτών» αλλά και η εκδίκαση των ενστάσεων αυτών.Η όλη διαδικασία, δηλαδή και οι 4 γύροι για τις ισάριθμες άδειες, θα διαρκέσει είκοσι ώρες χωρίς διακοπή (!), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γενικής γραμματείας ενημέρωσης. Η διαδικασία θα θυμίζει κάτι από... Πανελλήνιες Εξετάσεις, αφού και οι δυο δοκιμασίες χαρακτηρίζονται (ή, πιο σωστά, πρέπει να χαρακτηρίζονται από το αδιάβλητο της δοκιμασίας).
Με πιθανότερο χώρο να φιλοξενήσει το διαγωνισμό, το κτίριο της γ.γ., πίσω από το Πάντειο.. πανεπιστήμιο, εκεί όπου γίνεται διαχρονικά τα τελευταία έτη το μπρίφινγκ του εκάστοτε κυβερνητικού εκπροσώπου. (Το ότι θα γίνει Σαββατοκύριακο, διευκολύνει τη διαδικασία, αφού τα γραφεία θα είναι άδεια από τους υπαλλήλους της γ.γ.).
Είκοσι ώρες συνεχόμενες, χωρίς διακοπή και άρα, και ύπνο, ενώ κάθε ομάδα υποψήφιου αγοραστή - καναλάρχη θα μπει σε ένα γραφείο, χωρίς την παραμικρή δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο: χωρίς κινητά και ίντερνετ με άλλα λόγια. Οι μόνοι «επισκέπτες» που θα μπαίνουν στα γραφεία, θα είναι οι υπάλληλοι της γ.γ. που θα έρχονται να παραλαμβάνουν την προσφορά μιας εκάστου ομάδας σε κάθε έναν από τους 4 γύρους, αλλά και οι... ντελιβεράδες.
Με άλλα λόγια, όταν ξεκινήσει το «χτύπημα» για την 1η άδεια, κάθε ομάδα θα υποβάλει την προσφορά της χωρίς να είναι σε θέση να πληροφορηθεί τις προσφορές των υπολοίπων. Ενώ και όταν τελειώσει ο πρώτος γύρος, ο μόνος που θα πληροφορηθεί το αποτέλεσμα, θα είναι εκείνος που έδωσε την υψηλότερη προσφορά. Οι υπόλοιποι θα συνεχίζουν για τις υπόλοιπες άδειες, με τη μεγαλύτερη προσφορά κάθε επενδυτικής ομάδας να αποτελεί τη βάση στην εξέλιξη του διαγωνισμού (δεν θα μπορούν να προσφέρουν λιγότερα δηλαδή στον επόμενο γύρο).
Οι προβλέψεις για το ποιοι τελικώς θα πάρουν τις τέσσερις άδειες, επίσης σε ποιο ύψος θα χτυπηθεί κάθε άδεια, δίνουν φυσικά και παίρνουν. Το πρωινό της 28ης Αυγούστου, εκτός απροόπτου, θα ξέρουμε λοιπόν τους «4»...

- πληροφορίες του newpost