ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Δικάζεται για το «πόθεν έσχες» ο Στ. Ψυχάρης

Ενώπιον του Ζ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου έχει προσδιοριστεί σήμερα η δίκη του επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των οικονομικών ετών 2010 έως και 2014.
Η κατηγορία που καλείται να αντικρούσει ο εκδότης αφορά το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ' έξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος και απαγγέλθηκε σε βάρος του μετά τη διαβίβαση, από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στην Εισαγγελία, του φακέλου των δηλώσεων του κ. Ψυχάρη.
Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, κατά τον έλεγχο που διενήργησε, εντόπισε ανακρίβειες..
και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη των ετών 2011 -2015 που αφορούν τα οικονομικά έτη 2010-2014.
Ο εκδότης είχε κληθεί από την Επιτροπή να προσκομίσει συγκεκριμένα έγγραφα και παραστατικά που του ζητήθηκαν, όπως απόκτησης ή μεταβίβασης μετοχών, συμβάσεις δανείων κ.λπ., τα οποία ωστόσο δεν παρέδωσε, με αποτέλεσμα ο φάκελός του να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα.
Η εισαγγελέας που μελέτησε τον φάκελο έκρινε πως δεν προκύπτει η τέλεση αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος αλλά μόνο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και έτσι απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ο εκδότης παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση σε δίκη. - efsyn