ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Να ποιος είναι ο διευθυντής ειδήσεων του Mega

H ματιά ενός δημοσιογράφου

Τις τελευταίες ημέρες η κοινή γνώμη παρακολουθεί μία προσπάθεια από τη διεύθυνση ειδήσεων του Mega να διαστρέψει την λογική ακολουθία των γεγονότων και να εμφανίσει το επερχόμενο κλείσιμο(;) του καναλιού ως μεθοδευμένο σχέδιο της κυβέρνησης.
Αποσιωπά πλήρως το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες του Mega είναι αυτοί που σταμάτησαν από τα τέλη του περασμένου χρόνου να αποπληρώνουν τα δάνεια που οφείλουν στις τράπεζες, οι ιδιοκτήτες του Mega ήταν εκείνοι που δεσμεύτηκαν σε αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου δύο φορές με δημόσιες ανακοινώσεις τους και δεν προχώρησαν ποτέ στις κινήσεις για τις οποίες δεσμεύτηκαν, οι ιδιοκτήτες του Mega ήταν εκείνοι, που παρά την ισχυρή οικονομική τους επιφάνεια, αποφάσισαν να μην.. πληρώνουν το προσωπικό και να μην παρέχουν τα στοιχειώδη μέσα για τη λειτουργία του καναλιού (ούτε καν βενζίνη για να κινούνται τα ελάχιστα συνεργεία εξωτερικών μεταδόσεων που είχαν παραμείνει λειτουργικά).
Η διεύθυνση του Mega ισχυρίστηκε στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των δημοσιογράφων ότι πρόκειται για εργαζόμενους «τεμπέληδες» που «έχουν πάρει αρκετά χρήματα τόσα χρόνια και κακώς διεκδικούν τους μισθούς των τελευταίων μηνών».
Αλλά προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα για να καταρρακώσει την αξιοπρέπεια δημοσιογράφων και τεχνικών. Τους ζήτησε να σταματήσουν την κινητοποίηση τους κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ώστε να βγει το δελτίο επιθετικά εναντίον της κυβέρνησης «που θέλει να μας κλείσει», εναντίον των τραπεζών, «ε, και θα δούμε πως θα πούμε κομψά και κάποια πράγματα για τους μετόχους».
Το να είναι κάποιος βραδύνους συγχωρείται (και μάλλον αντιμετωπίζεται με συμπάθεια). Το να αισθάνεται όμως ότι μπορεί να ποδηγετήσει απελπισμένους εργαζόμενους στο να χάσουν την αξιοπρέπειά τους, είναι ηθική εκτροπή. Ασυγχώρητη για δημοσιογράφους που θέλουν να διατηρούν υψηλές θέσεις στην ιεραρχία, παρά την αυταπόδεικτη ανεπάρκειά τους.
- από  κείμενο που υπογράφει στο postmodern ο εργαζόμενος του Mega Δημήτρης Καλαντζής  υπό τον τίτλο "Αξιοπρέπεια και Διοίκηση του Mega – H ματιά ενός δημοσιογράφου"