ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

«Mε τον ΕΔΟΕΑΠ δεν επιτρέπεται να παίζουμε»

Ελένη Ριζεάκου 
Παραιτήθηκε από την παράταξη “Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι” η Ελένη Ριζεάκου 

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το ιστορικό μας σωματείο , την ώρα που η κυβέρνηση έχει καταργήσει  το αγγελιόσημο, η ΕΣΗΕΑ αντί να πρωτοστατεί στην αναζήτηση ρεαλιστικής λύσης δείχνει να έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα .
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αντί να προτείνει λύση συκοφαντεί και καταγγέλλει τον ΕΔΟΕΑΠ, τον Οργανισμό που στάθηκε όρθιος και αποτελεί όαση για τους ανθρώπους της Ενημέρωσης, εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, μέσα στην  κρίση που βιώνουμε.
Ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται στην καρδιά του δημοσιογράφου.
Κάθε δημοσιογράφος γνωρίζει τι είναι γι αυτόν και την οικογένεια του. Σύσσωμος ο.. κόσμος της Ενημέρωσης τον υπερασπίζεται και προσπαθεί να τον σώσει.
Θα ανέμενε κανείς τέτοια απαράδεκτη και επικίνδυνη στάση από την Κυβέρνηση και όχι από την Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, που έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται τα μέλη της και τον ασφαλιστικό τους Οργανισμό.
Υπό αυτές τις συνθήκες, είμαι υποχρεωμένη να διαχωρίσω τη θέση μου από τον εκπρόσωπο της παράταξης  “Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι” που μετέχει στο Προεδρείο και έχει προσυπογράψει τέτοια  ανακοίνωση. Η συνείδηση μου με υποχρεώνει να δηλώσω ότι αποχωρώ από την παράταξη “Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι” για λόγους αρχών και ουσίας.
Θα συνεχίσω τον αγώνα μου προσφέροντας τις υπηρεσίες μου από το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ με οδηγό τη συνείδηση μου και γνώμονα την προστασία των συναδέλφων μου, όπως εκανα πάντα έως  τώρα.

ΕΛΕΝΗ ΡΙΖΕΑΚΟΥ
Μελος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ
Μέλος της ΕΣΗΕΑ
"