ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η Γαλλία στους δρόμους

Μαζικές κινητοποιήσεις εν μέσω αστυνομικού κλοιού κατά του νέου εργασιακού νόμου Σε κλοιό διαδηλώσεων αυτή την εβδομάδα πολλές γαλλικές πόλεις, καθώς τα συνδικάτα αποφάσισαν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις κατά του εργασιακού νόμου που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ. Οι αρχές ασφαλείας, πάντως, έχουν ανακοινώσει μερική απαγόρευση συγκεντρώσεων, ενώ τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε στοχοποίηση συγκεκριμένων ακτιβιστών με απαγόρευση κυκλοφορίας και... φύλλα πορείας.
Επτά γαλλικά συνδικάτα κάλεσαν σε διήμερο απεργιών και διαδηλώσεων από τις 17 έως και τις 19 Μαΐου με πορείες και συγκεντρώσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις (Μασσαλία, Λιλ, Λυών, Νάντ κ.α.). Απεργίες έχουν εξαγγελθεί στα μέσα μαζικής.. μεταφοράς για ολόκληρη την εβδομάδα. Οι αντιδράσεις εργαζομένων και φοιτητών συνεχίζονται εδώ και δύο μήνες ως αντίδραση στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ για περαιτέρω φιλελευθεροποίηση της αγοράς εργασίας με τα συνδικάτα να καταγγέλλουν πως οι νέες ρυθμίσεις είναι εξαιρετικά γενναιόδωρες προς την εργοδοσία.
- περισσότερα στο Εfsyn  (ΕΔΩ)