ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ποιοι «μπλόκαραν» τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη;

Εκανα μια μικρή παρέμβαση στη σελίδα Ανοιχτά ΜΜΕ / νέα αρχή, που έχουν φτιάξει (στο fb) διάφοροι εργοδοτικοί κατά συρροή απεργοσπάστες δημοσιογράφοι, προκειμένου να φτιάξουν ένα ανοιχτά εργοδοτικό σωματείο. Η συζήτηση εκεί είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα:
ένας δημοσιογράφος για παράδειγμα, ζητά να αποκλείονται από τα σωματεία «οι σταλινικοί, οι αντάρσιοι (sic) και οι αναρχικοί και όλοι οι άλλοι φορείς ολοκληρωτικών θεωριών», διαμαρτυρόμενος παράλληλα για τη διαγραφή του Πορτοσάλτε από την ΕΣΗΕΑ.
Προσωπικά ζήτησα δύο διευκρινήσεις:
- αν η απεργία θα απαγορεύεται καταστατικά στο νέο συνδικάτο που θα φτιαχθεί (και αν όχι, τι θα μπορούσε να δικαιολογήσει απεργία) και
- αν υπάρχει πιθανότητα η υπογραφή μας σε αυτό να θεωρείται αυτόματα και υπογραφή ατομικής σύμβασης. Επισήμανα δε ότι οι απαντήσεις είναι..
κρίσιμες για να αποφασίσω αν θα γίνω μέλος.
Για λόγους άγνωστους σε εμένα, θεώρησαν ότι τρολάρω. Επανήλθα στο πρώτο ερώτημα μου, δεδομένου ότι τα μέλη της νέας κίνησης έχουν αντιταχθεί σφόδρα σε κάθε απεργία που έχει κηρυχθεί στον κλάδο και έχουν συμμετάσχει σε όλους τους μηχανισμούς απεργοσπασίας που έχουν δημιουργηθεί, συμπεριλαμβανομένου αυτού που αντιτίθετο στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης (βασικού σκοπού ύπαρξης ενός ''δημοκρατικού'' και όχι ''ολοκληρωτικού'' συνδικάτου -τα ολοκληρωτικά θέλουν σοσιαλισμό). Μου απάντησαν κάτι ελαφρά ακατάληπτο, κάνοντας μάλιστα like στο σχόλιό τους. Τους ζήτησα ευγενικά να με σέβονται και να μην κάνουν like στα σχόλιά τους και μάλιστα τους υπέδειξα και τον τρόπο να περνάνε από το συλλογικό στο προσωπικό τους προφίλ, ώστε να μη φαίνεται ότι κάνουν like στον εαυτό τους.
Εσβησαν τα σχόλιά μου και με μπλόκαραν.

Θέλω να σημειώσω δύο πράγματα:
Πρώτον, ο σύντροφος Apollon Liakopoulos, έχασε το στοίχημα: μου έλεγε ότι είναι αδύνατον να σε μπλοκάρουν εκεί. Χρωστάει κέρασμα.
Δεύτερον, είναι εμφανές ότι στην πρωτοβουλία Ανοιχτά ΜΜΕ/ Νέα Αρχή έχουν εισχωρήσει «σταλινικοί», «αναρχικοί» και άλλοι τέτοιοι ολοκληρωτικοί, οι οποίοι σβήνουν σχόλια και μπλοκάρουν την αντίθετη άποψη. Πρέπει άμεσα να ανακληθούν για να παραμείνει η πρωτοβουλία βαθιά δημοκρατική.
Τρίτον, επαναλαμβάνω τον τρόπο να μην κάνουν like στον εαυτό τους: κάτω δεξιά από το σχόλιο υπάρχει μια ένδειξη που τους επιτρέπει να επιλέξουν με ποιο προφίλ σχολιάζουν. Περνάνε από το ''Ανοιχτά ΜΜΕ'' στο ''Τάκης Τζιτζιφιόγκος'' και όλα καλά.
Τέταρτον, ζήτω το ενιαίο συνδικάτο Τύπου, ανοιχτό σε όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και κλειστό σε αφεντικά και εργολάβους. Καμία ανοχή σε απεργοσπάστες, εργοδοτικούς και άλλα τέτοια ζωύφια.
Απόλλωνα, το κέρασμα...

Γιάννης Ανδρουλιδάκης - δημοσιογράφος