ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

«Μίζες με εντολή Μπόμπολα»

- Αγωνία στην οικογένεια για τον Λεωνίδα 
- Το κατηγορητήριο για το σκάνδαλο στην Κύπρο
 
«Σε καμία περίπτωση, καμία απόφαση σε σχέση με μίζες δεν μπορούσε να παρθεί, εάν δεν είχε τη ρητή συγκατάθεση του Μπόμπολα». Αυτή η ομολογία-βόμβα περιέχεται στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο για την υπόθεση με τις μίζες που συγκλονίζει την Κύπρο.
Ηδη ο πρόεδρος της HELECTOR Λεωνίδας Μπόμπολας αγωνιά, όπως και η οικογένειά του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με το αίτημα έκδοσης στην Κύπρο. Η δίκη πρόκειται να ξεκινήσει στις 26 Απριλίου στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.
Την ομολογία έκανε στις 25 Μαρτίου ενώπιον της κυπριακής ανακριτικής ομάδας ο Αθανάσιος Κατρής, διευθύνων σύμβουλος στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ από το 2003 έως το 2012, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος και θα είναι μάρτυρας κατηγορίας. Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις προχώρησε και ο έτερος συνεργάτης του Λ. Μπόμπολα, ο Ιωάννης Κοκότσης, διευθυντής της HELECTOR CYPRUS.
Οπως αναφέρει το κατηγορητήριο, έπειτα από 142 καταθέσεις και 28 έρευνες ο τέως δήμαρχος..
και πρόεδρος του ΧΥΤΑ Πάφου Σάββας Βέργας και o οικονομικός διευθυντής Δημήτρης Πατσαλίδης (αμφότεροι φυλακισμένοι) «είχαν συστήσει κύκλωμα μαζί με την ιδιωτική εταιρία διαχείρισης του ΧΥΤΑ προς διάπραξη αξιοποίνων πράξεων και διασπάθισης και υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος μέσα από τη λειτουργία εγκληματικής ομάδας».
Οπως διαπιστώθηκε, οι τιμές που καλούνταν να πληρώνουν οι δήμοι και οι κοινότητες της Επαρχίας Πάφου προς τη HELECTOR κυμαίνονταν από 28 έως 31 ευρώ ανά τόνο σκουπιδιών που απόθεταν στον ΧΥΤΑ, ενώ «το πραγματικό κόστος για την εταιρία δεν ξεπερνούσε τα 10 ευρώ». Τον Ιανουάριο έγινε επαναδιαπραγμάτευση και η τιμή έπεσε στα 16 ευρώ, η οποία εξακολουθεί να ισχύει, ενώ «επιπλέον νέα στοιχεία έδειχναν πραγματικό κόστος για τη HELECTOR στα 9,80 ευρώ».
Στελέχη της HELECTOR και του ΧΥΤΑ κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην «έκδοση πλαστών διατακτικών πληρωμής, πολλές φορές σε άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντός τους, για δήθεν παροχή υπηρεσιών προς τη HELECTOR, με σκοπό να εκταμιεύονται τα χρήματα που δίνονταν σε δωροδοκίες και μίζες από την εταιρία».
- διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ του Ανδρέα Καψαμπέλη, οπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» την Κυριακή 23/4/2016, ΕΔΩ