ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

50€ το μήνα για 15.000 κλικς...

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ και ρεπόρτερ για ηλεκτρονικό περιοδικό, ζητούνται άτομα για εργασία, άτομα με γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, εμπειρία στον χώρο της δημοσιογραφίας και γνώση προώθησης μέσω social media, στήλες περοδικού: μόδα lifestyle τεχνολογία διατροφή fitness και γυμναστική κοινωνικά θέματα, αποστέλλετε βιογραφικό στο info@themag.gr ή καλέστε στο τηλέφωνο επικοινωνίας, τιμή 200€, συζητήσιμη, 13:00-17:00
 Αυτή είναι η αγγελία που δημοσιεύει στη «Χρυσή Ευκαιρία» η ιστοσελίδα themag.gr και καλεί δημοσιογράφους να στείλουν το βιογραφικό τους μπας και καταφέρουν να το... εμπλουτίσουν.
 Στην αγγελία αναφέρεται πως το αφεντικό κοστολογεί στα 200€ τη δουλειά που θα του.. προσφέρει ένας εργαζόμενος, προφανώς γράφοντας στα παλαιότερα των χιπστεροτρέντυ υποδημάτων του το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα σάιτ πρέπει να πληρώνονται με βάση τις ισχύουσες συμβάσεις εργασίας και όχι με βάση το τι θεωρεί ο ιδίος «πρέπον».
 Στο themag.gr έχουμε μία ακόμα εργοδοτική καινοτομία. Ο μισθός του συντάκτη του σάιτ θα καθορίζεται τελικά από τα πόσα κλικς θα κάνουν το μήνα τα θέματά του και όχι από το πόσες ώρες θα στραβώνεται μπροστά στον υπολογιστή. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το αφεντικό του εν λόγω σάιτ κοστολογεί ένα μήνα δουλειάς με 50€ σε περίπτωση που ο συντάκτης πιάσει συνολικά το όριο των 15.000 κλικς για όλα τα θέματα που θα ανεβάσει εντός 30 ημερών. Έτσι, αν υποθέσουμε πως ένας συντάκτης δουλέψει 20 μέρες επί 8 ώρες τη μέρα και καταφέρει και πιάσει συνολικά 15.001 κλικς για όλα τα θέματα που θα δημοσιεύεσει, θα ανταμειφθεί με 50 ευρώ, δηλαδή με 0,31 ευρώ την ώρα! Λίγοτερο δηλαδή και από ό,τι κοστίζει ένα κρουασάν σε προσφορά.

- από το katalipsiesiea