ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Στο Κορωπί για την αποτροπή έκδοσης τριών απεργοσπαστικών φύλλων

Στις 21:45 χθες το βράδυ, το sms από την διοίκηση της ΕΣΗΕΑ εστάλη σε όλα τα μέλη της Ένωσης Συντακτών:
"Όλοι ΤΩΡΑ στο Κορωπί, στη διασταύρωση Βασ. Κων/νου & Βάρης Κορωπίου όπου τυπώνονται 3 απεργοσπαστικά φύλλα. Συνάντηση στα Everest Κορωπίου".
Όχι, βέβαια, ότι μαζεύτηκαν τα χιλιάδες μέλη της ΕΣΗΕΑ, αλλά μέσα σε λίγη ώρα ήταν αρκετοί οι συνάδελφοι που προσήλθαν στα γραφεία της Ένωσης και όλοι μαζί λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ήμασταν στον ...τόπο του εγκλήματος. Υπήρξαν συζητήσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ και των εργαζομένων στην εκτύπωση (μελών της Πανελλαδικής  Ένωσης Λιθογράφων/ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ που δεν απεργούν) ώστε να μην καταστούν, τουλάχιστον, μέρος του απεργοσπαστικού μηχανισμού.
Μετά από λίγη ώρα, τελικώς και αφού αντελήφθησαν την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων δημοσιογράφων να μην επιτρέψουν την κυκλοφορία κανενός απεργοσπαστικού φύλλου, ο.. επικεφαλής των συναδέλφων λιθογράφων μας διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ από εκεί και ότι  μπορούμε να αποχωρήσουμε εφησυχασμένοι. 

Οφείλω να καταθέσω, βέβαια, ότι στην είσοδο μας "υποδέχθηκε" αντιπροσωπεία μοτοσυκλετιστών και περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. ...δια παν ενδεχόμενο προφανώς! Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιοί τους προσκάλεσαν και τι φοβήθηκαν από απεργούς που υπερασπίζονται και αγωνίζονται για το αυτονόητο:
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ  και ΣΥΝΤΑΞΗ για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, φυσικά  και για τους δημοσιογράφους και ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Ν/Σ της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων.

ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ
απεργός δημοσιογράφος
υπερήφανο μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

- tv-politicalwatcher