ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ηλίας Κανέλλης: πραγματική ελπίδα για έναν καλύτερο συνδικαλισμό

Για την ΕΣΗΕΑ, τις παραλείψεις της, τις αντιφάσεις της, τον μικρόκοσμο μέσα στον οποίο λειτουργούν κάποιοι συνδικαλιστές της, για την αδυναμία να αντιληφθεί πώς διαμορφώνεται σήμερα το σκηνικό στα ΜΜΕ μπορώ να γράφω για μέρες. Και θα ήθελα ένα καλύτερο επαγγελματικό σωματείο.
Είναι όμως άλλο αυτό και άλλο να χειροκροτείται ως "γενναία στάση" η δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού από άνθρωπο που διετέλεσε μάλιστα μέλος του Δ.Σ.
Ο Ηλίας Κανέλλης λέει ότι διαθέτει το περιοδικό το οποίο εκδίδει για να δημοσιεύονται ειδήσεις και ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια της απεργίας. Αυτό λέγεται δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού και σε όλες τις χώρες αυτής της ηπείρου που ο κύριος Κανέλλης υπερασπίζεται με σθένος, αυτό σημαίνει διαγραφή. Όντως μόνο στην Ελλάδα κάποιος που είναι μέλος ενός.. σωματείου, λέει φωναχτά ότι θα υπονομεύσει μια απεργία με κάθε τρόπο και δεν παίρνει πόδι από το σωματείο το επόμενο λεπτό. Έχω διαφωνήσει αρκετές φορές με απεργίες, ειδικά τις προσχηματικές. Ποτέ όμως δεν θα μου περνούσε η σκέψη να στήσω μηχανισμό υπονόμευσής της. Δεν χρειάζεται να εξηγούμε τα αυτονόητα.
Να θυμίσω στον καλό συνάδελφο- επειδή μιλά για "ξεπούλημα των ταμείων"- ότι αυτό είναι αίτημα των "θεσμών", τις αποφάσεις και τις απαιτήσεις των οποίων με φανατισμό υπερασπίζεται όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ο ίδιος που την πρώτη φορά που μπήκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. είπε "εγώ είμαι με το μνημόνιο" (δεν είναι φήμη, ο ίδιος το έχει γράψει) και έγινε έξω φρενών γιατί σε επαγγελματικό σωματείο χρησιμοποιούσαν ...πανό. Πραγματική ελπίδα για έναν καλύτερο συνδικαλισμό ο συνάδελφος...
Δημήτρης Σούλτας (fb)