ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Κατρούγκαλος: Ελάτε να τα πούμε για το αγγελιόσημο

Καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας

Aπο το υπουργείο Εργασίας καλούνται όλες οι Ενώσεις (και των ιδιοκτητών) του χώρου των ΜΜΕ, σε τριμερή συνάντηση με τον υπουργό Γ. Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο για να συζητηθεί «η ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Εργασίας θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη των απεργιακών κινητοποιήσεων στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης.
H ΠΟΕΣΥ ζητά τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. Το πλέον κρίσιμο όμως είναι η διασφάλιση του αγγελιόσημου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους.. χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον χώρο των ΜΜΕ θα ζητήσουν την διατήρηση έστω και μειωμένου του αγγελιόσημου προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των ταμείων, κάτι που φαίνεται δύσκολο καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί έναντι των εκπροσώπων των δανειστών, στην κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.