ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Νέα συνάντηση με Κατρούγκαλο για το αγγελιόσημο

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕΣΥ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕΣΥ Ο αγώνας για τη διάσωση του αγγελιόσημου ως πόρου των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσιογράφων συνεχίζεται, τονίστηκε κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων στα ΜΜΕ στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
Μετά το Πάσχα θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και των αρμόδιων συνδικαλιστικών οργάνων, εκπρόσωποι των οποίων τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με τη μορφή που εξήγγειλε χθες η ΠΟΕΣΥ.
Επίσης, χαρακτήρισαν επιτυχημένη την απεργία τόσο όσον αφορά την κυβέρνηση, η οποία-όπως υπογραμμίστηκε- έλαβε το μήνυμα όσο και για τους συναδέλφους που επέδειξαν.. αξιοσημείωτη αντοχή σε δύσκολες συγκυρίες, ενώ καυτηριάστηκε για άλλη μια φορά το γεγονός των απεργοσπασιών.
Το θέμα των διαγραφών από την ΕΣΗΕΑ όλων όσοι έσπασαν την απεργία θα εξεταστεί και θα προχωρήσει, τονίστηκε επίσης.
Για τον ΕΔΟΕΑΠ επισημάνθηκε ότι γίνεται «κλασική ληστεία μετά φόνου» και υπογραμμίστηκε ότι ο κλάδος των ΜΜΕ έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα αμέσως μετά τον κατασκευαστικό κλάδο.
«Ο αγώνας των δημοσιογράφων θα συνεχιστεί ακόμα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή» τόνισαν οι εκπρόσωποι των αρμόδιων συνδικαλιστικών οργάνων.
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνάντηση, αυτή την εβδομάδα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, θέτοντας ως όρο ότι «συζητάμε μόνο αν υπάρχει το θέμα του αγγελιόσημου στο τραπέζι».
efsyn.gr